Start bouw Learning Lab TU Delft

Monday 15 May '17

De bouw van het nieuwe Learning Lab op de TU campus in Delft is onlangs gestart en is in volle gang. Het Learning Lab is een flexibele en inspirerende ruimte voor docenten en studiebegeleiders van álle faculteiten, waarin lesmethodieken en ontwikkelt worden. TU Delft benadert onderwijs zoals onderzoek: testen, aanpassen & verbeteren. Kernbegrippen hierbij zijn Ontmoeten, Ontwikkelen en Experimenteren. Het Learning Lab  komt in een bestaand gebouwdeel, ingeklemd tussen de faculteit Industrieel Ontwerpen en het in aanbouw zijnde onderwijsgebouw Pulse.

Het ontwerp bestaat in hoofdzaak uit één vrijstaand meubel dat de vier nivo's binnen de bestaande hal met elkaar verbindt. Het herbergt verschillende ruimtes en faciliteiten en organiseert de grote ruimte. Speciaal hiervoor ontwikkelde losse meubels kunnen eenvoudig op het meubel worden aangebracht, zodat tijdelijke ateliers en projectruimten ontstaan.

Parallel aan het uitvoeringsproces wordt onder leiding van GROUP A (i.s.m. Beersnielsen en de TUD) een groep Honoursstudenten begeleid bij het ontwerpen en uitvoeringsgereed maken van een Light Experience Lab; dat onderdeel zal uitmaken van het Learning Lab. Dit Lab wordt een ruimte waarin experimenten worden uitgevoerd m.b.t. tot de effecten van 'licht' in praktijk situaties.

Voor meer beelden zie projects: Learning Lab