zoeken

Bouw interieur AkzoNobel Center begonnen

Het exterieur van het nieuwe AkzoNobel Center is begin augustus afgerond. En is Soons Interieurbouw meteen begonnen met de afbouw van het interieur. GROUP A – betrokken sinds 2007 bij de nieuwste blikvanger op de Amsterdam Zuidas – is niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp van de exterieur en het interieur, maar ook voor het aangrenzende plein en de ondergrondse parkeergarage. Het interieur zal eind dit jaar worden opgeleverd, en in januari 2016 zullen de werknemers hun nieuwe kantoor kunnen betrekken. De werkomgeving, met ongeveer 700 werkplekken, is ontworpen volgens ‘Het Nieuwe Werken’.

Het 10-verdiepingen tellende AkzoNobel Center wordt gekenmerkt door transparantie en een rijk gelaagde gevel, die een glazen klimaatgevel combineert met houten elementen. Het gebruik van duurzame hoogwaardige coatings in subtiele gemengde kleuren is een directe verwijzing naar de kernactiviteiten van AkzoNobel: coatings, verven en lakken. Het openbare gebied op de begane grond zorgt voor een natuurlijke overgang met het aangrenzende plein en geeft de Zuidas een levendigheid.

Partner-architect, Folkert van Hagen: “Het is een doordacht gebouw met een technisch ingewikkelde gevel, maar de bouw is vlot verlopen, mede door de uitstekende samenwerking tussen AkzoNobel, de aannemer; Dura Vermeer en GROUP A.”

Twee verweven atriumruimtes vormen de ruggengraat van het interieur. Het eerste atrium strekt zich uit over de publieke ‘AkzoNobel Experience’ op de begane grond, bestaande uit entree, receptie, restaurant en Art Space, en het semipublieke ‘Meeting AkzoNobel’ op de 1e verdieping. Deze verdieping wordt door een tweede atrium verbonden met het ‘Working at AkzoNobel’, bestaande uit de hoger gelegen kantoorverdiepingen. Aspecten zoals intensief en efficiënt gebruik van de ruimte en een energie-efficiënte en gezonde werkomgeving zijn leidende principes in dit project.

“Het interieur, met meubels gekenmerkt door afgeronde hoeken, weerspiegelt de dynamische uitstraling van het exterieur,” aldus Folkert. “We hebben veel aandacht besteed aan de akoestiek van de open ruimtes.” Folkert concludeert met trots: “Dit gebouw is de Rolls Royce van Het Nieuwe Werken.”

Loading...