zoeken

Park krijgt zijn glazen jas

Afgelopen maand is er weer veel gebeurd op de bouwplaats van Central Park. We zijn bijna bij het hoogste punt aanbeland en met het sluiten van de gevel zijn we inmiddels op de 17e verdieping beland. Maar er is ook hard gewerkt aan het plaatsen van het (gebogen) glas op de 11e en 12e  verdieping, de locatie waar het ‘park’ in het gebouw gerealiseerd zal worden. Een zeer arbeidsintensieve klus voor de mensen op de bouw. De vide en het geweldige uitzicht op de skyline van Utrecht zijn inmiddels zichtbaar.

MOSS (Makers of Sustainable Spaces) is verantwoordelijk voor het ontwerp van het binnenpark, die bestaat uit verschillende tuinen met zon- en schaduwminnende planten. Aan de noordkant komen prachtige grote donkergroene planten, die een ‘bos gevoel’ geven. Aan de zuidkant zijn de planten ‘lichter’ en meer kleurrijk. Een houten wandelroute en stromende waterpartij zorgen voor de optimale parkbeleving. Dit semi-openbare ‘groene park’, centraal gelegen in de multi tenant kantoortoren, zorgt voor een gezondere verblijfs- en werkomgeving.

Loading...