zoeken

Condor RDM

weerspiegelt de menselijke schaal in zijn details

Een industrieel en kloek gebouw, dat uiting geeft aan de functies die het herbergt, en dat door maat, schaal en materialisering refereert aan de omringende industriële havenomgeving.

Meer Minder

Het nieuwe Condor bedrijfsgebouw voor het vervaardigen en opslaan van zware hoogwaardige producten ligt in Rotterdam Heijplaat op de scheidslijn tussen haven en woongebied. Een gebied met enerzijds de ruige omgeving van de havenactiviteiten, en anderzijds de bescheiden schaal van de aangrenzende woonwijk.

Met een lengte van 100 meter, een breedte van 50 meter en een hoogte van 25 meter, is het gebouw zonder meer fors te noemen. Het heeft een gebouwmassa die zijn industriële functie aan de haven niet ontkent, maar in de uitwerking de achtergelegen kleinere schaal respecteert. Geleding, detaillering, kleurgebruik en gevelopbouw, zijn hierbij de gehanteerde instrumenten.

Op strategische posities wordt de gevel tot beperkte hoogte transparant gemaakt en wordt aansluiting verkregen met de menselijke schaal. De voorbijganger krijgt hier een beeld van de activiteiten die binnen dit kloeke gebouw plaatsvinden.

Feiten

Opdrachtgever

Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Opgave

Nieuwbouw

Locatie

Heijplaat, Rotterdam, NL

Omvang

8.900 m²

Functie

Bedrijfsgebouw, magazijn

Start ontwerp

December 2012

Start bouw

Oktober 2013

Opgeleverd

April 2014

Fotografie

Frans Hanswijk
Meer feiten Minder feiten

De makers van dit project

Adam Visser
Adam Visser
adam@groupa.nl

Architect | Partner

Greetje van den Nouweland
Greetje van den Nouweland
greetje@groupa.nl

Stedenbouwkundige

Jos Overmars
no-profile-image
Eduardo Calle
no-profile-image
Externe betrokkenen
Loading...