zoeken

Dance4, UK

multifunctioneel, flexibel en dynamisch

GROUP A heeft de internationale prijsvraag voor het nieuwe danscentrum in Nottingham gewonnen. Het bureau uit Rotterdam is, na een eerste aanbestedingsronde, als winnaar gekozen uit vijf deelnemers. De prijsvraag werd uitgeschreven door de internationale dansorganisatie Dance4, die een wereldwijd georienteerd, toonaangevend danscentrum willen creëren in de Nottinghamse wijk Sneinton, een wijk die momenteel herontwikkeld wordt.

Meer Minder

Het ontwerp van GROUP A gaat uit van een multifunctioneel, flexibel, dynamisch gebouw dat een sterke relatie aangaat met de omgeving. De centrale sociale ‘hub’ van het gebouw waar mensen elkaar ontmoeten, is het kloppend hart van het danscentrum. Het ontwerp draagt bij aan de ambitie om Sneinton een nieuwe impuls te geven, en wil een katalysator zijn voor de herontwikkeling van de wijk.

Paul Russ, bestuursoorzitter en artistiek directeur van Dance4: “We zijn zeer opgetogen om samen te werken met GROUP A. Hoewel alle vijf deelnemers van hoog niveau zijn, was het duidelijk dat GROUP A de opgave het beste begreep en hun enthousiasme en vakkundigheid lieten zien in in hun ontwerp. Als bureau hanteren ze dezelfde filosofie als Dance4, waarbij ze door vaststaande percepties te bevragen tot het beste resultaat komen; dit sluit het beste aan bij onze ambities.”

Feiten

Opdrachtgever

Dance4, Nottingham

Opgave

Nieuwbouw

Locatie

Sneinton, Nottingham, UK

Omvang

5.000 m²

Functie

Danscentrum

Ontwerp

Januari 2010
Meer feiten Minder feiten

De makers van dit project

Folkert van Hagen
Folkert van Hagen
folkert@groupa.nl

Architect | Partner

Lolke Ket
Lolke Ket
lolke@groupa.nl

Architect | Projectleider

Janneke van der Velden
no-profile-image
Birte Müller
no-profile-image
Katrina Emma Hollis
no-profile-image
Loading...