zoeken

DKG hoofdkantoor

Werken in transparantie en openheid

GROUP A ontwerpt transparant nieuw hoofdkantoor met houten accent voor DKG, de groep achter de succesvolle Nederlandse merken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens. Met een helder en open ontwerp bevordert het gebouw het welzijn van werknemers én de interactie tussen kantoor-, fabrieksmedewerkers en de afdelingen onderling. Het hoofdkantoor, dat in combinatie met De Keukenfabriek het kloppend hart van DKG zal vormen, wordt naar verwachting opgeleverd in het derde kwartaal van 2022.

Meer Minder

Slim hergebruik
Als locatie voor de nieuwbouw is gekozen voor een strategisch gelegen loods op het eigen fabrieksterrein. De loods wordt gesloopt en de fundering en begane grond worden hergebruikt als basis voor de twee verdiepingen hoge nieuwbouw. De contouren van deze loods zijn bepalend voor het 3.800m2 grote kantoor. Om het 80 meter lange en 27 meter brede kantoor te voorzien van daglicht vormen twee centraal gelegen atria de basis van het ontwerp die interactie bevorderen.

Transparantie met houten accent
Het gebouw heeft een open en transparant karakter. De houten louvres die aan de zuidgevel de werkvloeren beschermen tegen direct zonlicht, vloeien aan de westgevel over in een open luifel. Dankzij het open karakter van de luifel zorgen bomen en planten op het terras van het restaurant op de begane grond voor een aangename buitenruimte die de relatie legt met de groene omgeving en de fabriek.

Welzijn werknemers
Vrijstaande vergaderruimtes verdelen de kolomvrije kantoorvloeren in kleinere clusters van werkplekken. Hier worden afdelingen akoestisch gegroepeerd om geluidsoverlast onder werknemers te voorkomen. Het gebouw wordt geventileerd met 100% buitenlucht. Door het creëren van een gezond binnenklimaat en comfortabele werkomgeving waarborgt het ontwerp het welzijn van werknemers terwijl het open karakter behouden blijft.

Feiten

Opdrachtgever

DKG

Opgave

Kantoorgebouw met restaurant

Locatie

Drebbelstraat, Bergen op Zoom

Omvang

3.800 m2

Functie

Kantoorgebouw en horeca

Start ontwerp

September 2020

Start bouw

Juli 2021

Oplevering

3e kwartaal 2022

Renders

VZ Estudio
Meer feiten Minder feiten

De makers van dit project

Adam Visser
Adam Visser
adam@groupa.nl

Architect | Partner

Lolke Ket
Lolke Ket
lolke@groupa.nl

Architect | Projectleider

Dennis Berger
Dennis Berger
dennis@groupa.nl

Architect

Brigitte van der Tuin
Brigitte van der Tuin
brigitte@groupa.nl

Interieur architect

Frank Deltrap
Frank Deltrap
frank@groupa.nl

Architect | Projectleider

Bas Cuppen
Bas Cuppen
bas@groupa.nl

Bouwkundige

Boyuan Shi
no-profile-image
Charlotte Nieveen van Dijkum
no-profile-image
Externe betrokkenen
Loading...