zoeken

Family Urban Living

woonbuurt voor gezinnen in grote steden

‘Urban Family Living’ is een woonbuurt voor gezinnen in een van de grote steden in Nederland. Het is het resultaat van ons onderzoek naar wonen voor gezinnen met een voorliefde voor de grote stad. Er is een steeds grotere behoefte aan gestapelde, niet-grondgebonden woningen, speciaal voor gezinnen. Want niet alle gezinnen willen per se een tuin en eigen parkeerplek. Met name gezinnen met tienerkinderen zoeken opnieuw de dynamiek van de grote steden. Dicht in de buurt van alles wat de stad hun te bieden heeft; cultuur, horeca, festivals, scholen, speelplekken en contacten.

Meer Minder

‘Urban Family Living’ is een gestapelde woonbuurt met een sterke collectief karakter. De prettige overmaat van verkeersruimten nodigen uit om elkaar te ontmoeten. Geen anonieme galerijen. Maar brede, dubbelhoge inpandige corridors die als ‘buurtstraat’ functioneren, waar kinderen veilig kunnen spelen. Daar ontmoet je je buren en deel je een stuk versgebakken appeltaart, gemaakt van eigen fruit. De gezinsappartementen hebben namelijk een grote terrastuin met eigen fruitboom.

Het riante centrale trappenhuis vormt het hart van ‘Urban Family Living’. Het verbindt de hoger gelegen ‘buurtstraten’ met de levendige plint. Brede trappen nodigen uit tot actief gebruik en liften krijgen hierdoor een ondergeschikte positie. De plint voorziet In collectieve ruimten en is een belangrijke ontmoetingsplek voor alle bewoners. Kinderen kunnen daar spelenderwijs hun talent, creativiteit, identiteit en zelfstandigheid ontwikkelen. Zo draagt ‘Urban Family Living’ bij aan een ‘gezonde verstedelijking’.

Feiten

Opgave

Onderzoek naar woningen voor gezinnen in de grote stad

Omvang

9.000 m2

Ontwerp

Januari 2019

De makers van dit project

Adam Visser
Adam Visser
adam@groupa.nl

Architect | Partner

Pia Fischer
Pia Fischer
pia@groupa.nl

Architect | Projectleider

Hala Abi Saad
Hala Abi Saad
hala@groupa.nl

Architect | Stedenbouwkundige

Gabrielius Varnelis
no-profile-image
Pietro Giromini
no-profile-image
Xander van Dijk
no-profile-image
Boyuan Shi
no-profile-image
Rodrigo Altamirano Fernandéz
no-profile-image
Loading...