zoeken

Ferro Innovation Factory

eigentijds industrieel icoon in M4H

In het Galileipark in het M4H Rotterdam is gestart met de renovatie van het Ferro kantoorgebouw, als onderdeel van de metamorfose van het oude haven-areaal naar een gemêleerd woon-, werk- en (ver)maakgebied. De renovatie transformeert het voormalige kantoorgebouw van het Ferro ensemble naar de Ferro Innovation Factory. Een plek voor (door)groeiende bedrijven in de maak, innovatie en R&D-sector, die vooral haven gerelateerd zijn. Het wordt een transparant en herkenbaar gebouw. Een eigentijds industrieel icoon.

Meer Minder

De Ferro Innovation Factory combineert een professionele uitstraling met een inspirerende werkomgeving. Het gebouw biedt de kwaliteiten van een levendige en collectieve omgeving zodat uitwisseling en kruisbestuiving van nature wordt gestimuleerd. In ons ontwerp vormt een nieuwe vide het hart van het gebouw en zorgt ervoor dat daglicht diep het gebouw kan binnendringen. Een sculpturale trap beweegt vrij door deze ruimte en verbindt naast de vloeren ook collectief te gebruiken ontmoetingsruimten.

Voor de openbare ruimte rondom het gebouw komt de focus te liggen op groen en op verblijven. De levendige plint biedt ruimte aan een koffie- & lunchbar en actieve programmering. De patio op de bovenste verdieping vormt een beschut dakterras met uitzicht op het water, en bar voor kleinschalige activiteiten.

De Ferro Innovation Factory wordt een herkenbaar gebouw in M4H. Een eigentijds industrieel icoon dat ruimte biedt aan innovatieve gebruikers die het gebouw letterlijk kleur geven. Door toepassing van een transparante energieopwekkende gevel wordt het een energieneutraal gebouw.

Feiten

Opdrachtgever

Port of Rotterdam - Havenbedrijf

Opgave

Renovatie, herinrichting

Locatie

M4H gebied, Rotterdam

Omvang

7.440 m2

Functie

Werkplaats(en) voor creatieve industrie, kantoren voor scale-ups, incubator / coworking space, ontmoetings- en eventruimte

Start ontwerp

Januari 2018

Start sloop

Najaar 2019

Start bouw

1e kwartaal 2020
Meer feiten Minder feiten

De makers van dit project

Maarten van Bremen
Maarten van Bremen
maarten@groupa.nl

Architect | Partner

Frank Deltrap
Frank Deltrap
frank@groupa.nl

Architect | Projectleider

Greetje van den Nouweland
Greetje van den Nouweland
greetje@groupa.nl

Stedenbouwkundige

Hala Abi Saad
Hala Abi Saad
hala@groupa.nl

Architect | Stedenbouwkundige

Mindaugas Arlauskas
Mindaugas Arlauskas
mindaugas@groupa.nl

Architect

Bas Cuppen
Bas Cuppen
bas@groupa.nl

Bouwkundige

Matteo Bettoni
no-profile-image
Sven Schouten
Sven Schouten
sven@groupa.nl

Ontwerper

Pietro Giromini
no-profile-image
Rodrigo Altamirano Fernandéz
no-profile-image
Externe betrokkenen
Loading...