zoeken

Huarun

intiem grootschalig complex voor zorg

Volgend op een internationale architectenselectie hebben GROUP A, VAN VEEN Architecten en BEtween het ontwerp gerealiseerd voor de inrichting van een grootschalig – intiem – woonzorgcomplex in Beijing. Het complex biedt onderdak aan ruim 1.000 bewoners in de leeftijdscategorie 55+.

Meer Minder

Veiligheid, geborgenheid, menselijke schaal, oriëntatie (door kleurgebruik) en ruimte voor interactie zijn de leidende thema’s in het ontwerp. Zo bestaat het grootschalige woon- zorgcomplex uit verschillende kleinere, intieme woonunits verdeeld over 6 vleugels van ieder 5 bouwlagen. De woonunits verschillen ieder qua woonprogramma. Zelfverzorgend, verzorgd, verpleegd en dementia hebben een kleur en sfeer die past bij het programma.

De vleugels worden op de begane grond ontsloten door een centrale ‘dorpsstraat’ en de verschillende (lift)hallen. Collectieve – zorggerelateerde – voorzieningen, langs deze ‘dorpsstraat’ gesitueerd, zorgen voor levendigheid en oriëntatie. Ze vormen een aaneenschakeling van open en semi-open ruimten. Voor de bewoners zijn hierin activiteiten als kalligrafie, muziek, dans- en ballet, yoga, spel- en denksporten, kooklessen, een bibliotheek en een theehuis ondergebracht. Een zwembad, gym en wellness – alle faciliteiten voor sportieve recreatie en lichamelijk verzorging – zijn op -1 niveau gesitueerd.

Feiten

Opdrachtgever

China Resources Land Limited

Opgave

Wonen met zorg-naar-behoefte

Locatie

Beijing, CN

Omvang

56.000 m2

Functie

Zorgwoningen voor zelfverzorgend, verzorgd, verpleegd en dementia

Ontwerp

Januari 2018

In samenwerking met

VAN VEEN architects, BEtween
Meer feiten Minder feiten

De makers van dit project

Folkert van Hagen
Folkert van Hagen
folkert@groupa.nl

Architect | Partner

Lolke Ket
Lolke Ket
lolke@groupa.nl

Architect | Projectleider

Hala Abi Saad
Hala Abi Saad
hala@groupa.nl

Architect

Laura Onnis
Laura Onnis
laura@groupa.nl

Architect

Denny Chan
Denny Chan
denny@groupa.nl

Ontwerper

Externe betrokkenen
Loading...