search

Condor RDM

reflects the human scale in its detailing

An industrial and cloak building, which reflects the functions it houses, and by size, scale and materialization refers to the surrounding industrial harbor environment.

More Less

The new Condor company building for manufacturing and storing high-quality products is in Rotterdam Heijplaat on the dividing line between port and residential area. An area with the rugged surroundings of the port activities, and on the other hand the modest scale of the adjacent residential area.

With a length of 100 meters, a width of 50 meters and a height of 25 meters, the building is easily mentioned. It has a building mass that does not deny its industrial function at the port, but in its effect it respects the rear smaller scale. Railing, detailing, color use and facade construction are the instruments used.

At strategic positions, the facade is made to a limited degree transparent and connects to the human scale. The passer-by will get a picture of the activities that take place inside this sturdy building.

Facts on a row

Client

Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Assignment

New build

Location

Heijplaat, Rotterdam, NL

Area

8.900 sqm

Function

Company building, warehouse

Start design

December 2012

Start construction

October 2013

Completed

April 2014

Photography

Frans Hanswijk
More facts Less facts

The makers of this project

Adam Visser
Adam Visser
adam@groupa.nl

Architect | Partner

Folkert van Hagen
Folkert van Hagen
folkert@groupa.nl

Architect | Partner

Maarten van Bremen
Maarten van Bremen
maarten@groupa.nl

Architect | Partner

Jos Overmars
Jos Overmars
jos@groupa.nl

Architectural engineer | Projectleader

Greetje van den Nouweland
Greetje van den Nouweland
greetje@groupa.nl

Architect | Urban designer

Eduardo Calle
no-profile-image
External stakeholders
Loading...