Bureau-uitje naar Amsterdam

Nu de afronding van het AkzoNobel Center steeds dichterbij komt en de Hoofdloods en Hotel op de NDSM-werf in gebruik zijn genomen, vonden we het een goede moment om op 21 mei een uitje naar Amsterdam te organiseren.

We begonnen de warme en zonnige dag bij AkzoNobel aan de Amsterdam Zuidas. Helaas is het niet toegestaan ​​om de bouwplaats te betreden, omdat het te gevaarlijk is om tijdens werkuren rond te lopen op de bouw. Van dichtbij kunnen we veel detail zien en Folkert, onze enthousiaste projectarchitect, legde het proces uit, de keuze van materialen, enz. In december, wanneer het gebouw wordt afgerond, zullen we terugkeren om de mooie gebogen glaspanelen te bewonderen met de houten details en natuurlijk alle andere geavanceerde details. Het was echt indrukwekkend om te zien wat ons ‘Akzo team’ doet!

Vanuit de Zuidas gingen we naar de NDSM-werf. GROUP A is benoemd voor het ontwerp van de herontwikkeling van De Smederij. Het nieuwe uiterlijk biedt bezoekers nog steeds een gevoel van de originele industriële sfeer en activiteiten. Na de drankjes op het terras van het Double Tree Hilton Hotel heeft de eigenaar ons een rondleiding gegeven. Hij legde het concept van het hotel uit en vertelde hoe blij hij is met de herontwikkeling. Ook mochten we nog een van de hotelkamers bezoeken, bescheiden kamers met een prachtig uitzicht over het IJ.

Vervolgens verwelkomde de buren van het hotel; Greenpeace ons naar hun nieuwe kantoor. De monumentale stalen structuur van de vroegere smederij en schuur is een prominente en indrukwekkende eigenschap in de gang. Het interieur van Hollandse Nieuwe architecten is ontworpen volgens de Greenpeace-normen: gecertificeerd hout, hergebruikt producten, bamboe vloeren, energiebesparende verlichting. Met de ‘New Ways of Work’ geïmplementeerd creatief, kan het personeel zelfs kiezen om te werken op een schommelstoel.

Terug naar het overzicht