duurzaamheid

Integraal ontwerpproces
Ontwerpen is het creëren van omgevingen waarin mensen in balans met het ecosysteem comfortabel kunnen wonen, werken of verblijven. Duurzaamheid en innovatie, met een focus op kwaliteit en het minimaliseren van de impact op het milieu, zijn daarom integraal onderdeel van ons ontwerpproces. Door nauw samen te werken in multidisciplinaire teams met o.a. specialisten, duurzaamheidsexperts en partijen uit de lokale omgeving, ontwerpen we state of the art oplossingen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid.

Duurzame woon- werk- en leefomgevingen
Dit leidt tot plekken met een bijzonder duurzaam karakter. Zo heeft het weelderige landschap op 45 meter hoogte halverwege de kantoortoren Central Park Utrecht (BREEAM Excellent) één doel voor ogen: medewerkers voorzien van frisse lucht en een andere omgeving om stress tijdens drukke werkdagen te verminderen. Het ontwerp van het Keilepand in M4H faciliteert een sociaal, energie en ecologisch duurzame werkplek waar gelijkgestemden vorm geven aan een duurzame toekomst. Het modulaire interieurconcept voor Service Apotheek transformeert het landschap van 485 bestaande apotheken op duurzame wijze door in te zetten op hergebruik en flexibiliteit.

Klimaatpositieve ontwerpstrategieën
Om dé uitdaging van deze tijd aan te gaan zijn we in 2022 CARBONLAB gestart. Deze denktank onderzoekt hoe we de CO2-voetafdruk van onze projecten kunnen reduceren. Het doel is om de uitstoot om te keren in effectieve opslag van CO2: Klimaatpositief ontwerpen, bouwen en leven. Wij nodigen partijen die deze missie delen en kennis en ervaring willen uitwisselen, uit om contact met ons op te nemen via carbonlab@groupa.nl.