Metamorfose voor Brainpark I

Het kantorenpark groeit de komende jaren uit tot een groene aantrekkelijke locatie met meer levendigheid. Dit staat in het Masterplan Brainpark I van de Gemeente Rotterdam dat op 2 december door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld. De gemeente en marktpartijen gaan aan de slag om hier een mooi stuk stad te maken waar het fijn wonen, werken en studeren is.

Drie jaren tachtig kantoorpanden aan de Max Euwelaan, in bezit van Bakkers | Hommen, worden als eerste getransformeerd. Daarvoor in de plaats komt het Max Euwe Kwartier, een ensemble van gebouwen voor wonen en werken met voorzieningen, ontworpen door GROUP A, ZZDP Architecten en StijnvandenBoogaard Architecture. OKRA landschapsarchitecten is verantwoordelijk voor het landschapsontwerp en de daktuinen.

Het plan wordt uitgevoerd in samenwerking met IMd Raadgevende Ingenieurs, Royal HaskoningDHV, Techniplan Adviseurs en Cauberg Huygen. De bouw vangt naar verwachting in 2023 aan.

Voor meer informatie bezoek de website van de Gemeente Rotterdam: https://www.rotterdam.nl/nieuws/brainpark-metamorfose/

Terug naar het overzicht