Expo reist door naar Dutch Design Week!

Na drie succesvolle maanden in het Keilepand reist de tentoonstelling ‘HOE WILLEN WIJ BOUWEN M4H 2030′ door naar de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven! Een van ’s werelds belangrijkste evenementen op het gebied van design dat meer dan 300.000 internationale bezoekers trekt. Een fantastische gelegenheid om de transitie naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving onder de aandacht te brengen.

Vanaf het Koelhuis terrein verkent de tentoonstelling HOW TO BUILD IN 2030? het verleden, het heden en de toekomst van onze gebouwde omgeving. De tentoonstelling richt zich op twee gebieden: de Merwe-Vierhavens (M4H) in Rotterdam en de industriële Kanaalzone in Eindhoven, die beide op het punt staan te transformeren in levendige hubs voor wonen en werken. In het hart van deze ontwikkelingen liggen het Keile District en Koelhuis District, culturele centra gedreven door een dynamische gemeenschap van makers en een vooruitstrevende blik op circulariteit. In hoeverre lijken deze gebieden op elkaar, waarin verschillen ze en hoe kunnen we een toekomstbestendige leefomgeving creëren, die klaar is voor de uitdagingen van morgen?

De tentoonstelling is tijdens de DDW van 19 t/m 27 oktober dagelijks geopend tussen 11:00 en 18:00 uur op het Koelhuis terrein. Aansluitend op de DDW blijft de tentoonstelling nog twee maanden staan voor een nader te ontwikkelen programma gericht op kennisuitwisseling tussen deze twee gebieden.

HOW TO BUILD IN 2030? is een initiatief van het KeileCollectief met bijdragen van CITYFÖRSTER, De Urbanisten, GROUP A | CARBONLAB, Happel Cornelisse Verhoeven en studioADAMS in samenwerking met Concrete Culture.

De tentoonstelling wordt ondersteund door AIR – Architectuur Instituut Rotterdam, Cordeel, Dura Vermeer Bouw Heyma, Gemeente Rotterdam – Cultuur, Programmabureau M4H, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Vandersanden en VDL De Meeuw. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met ABT, Adviesbureau Lüning, Aveco de Bondt, Concrete Blossom en DGMR.

Terug naar het overzicht