Forum Utrecht genomineerd voor The Plan Award 2023

Het Forum in het stationsgebied van Utrecht heeft de prestigieuze THE PLAN Award 2023 ontvangen! Deze jaarlijkse internationale prijs viert de beste architectuur, interieurontwerp en stedenbouw. We zijn ontzettend trots op deze mooie herkenning voor dit publieke voetgangersgebied dat met een lengte van zo’n 600 meter adres biedt aan kantoren, woongebouwen en het Beatrixtheater.

De verdichting rond Utrecht Centraal vroeg om duidelijke keuzes. In de bestaande situatie waren de verbindingen onduidelijk, onaantrekkelijk en contra-intuïtief. Om goed te sturen op de kwaliteit van de verbinding tussen verschillende modaliteiten (zowel bereikbaarheid als overzichtelijkheid) is ervoor gekozen om de beleving van de voetganger de hoogste prioriteit te geven en de fietser de tweede prioriteit. Door de voetganger, fiets en bus verticaal te scheiden in plaats van horizontaal, zijn de overstaptijden sterk verkort. Eenmaal aangekomen met de fiets, bus of auto, wordt de bezoeker door een aantrekkelijk voetgangersgebied geleid naar het station, kantoren, woongebouwen en vele voorzieningen. En vice versa.

THE PLAN Award 2023 prijsuitreiking, gehouden in samenwerking met Monterosa 91, vond plaats op donderdagavond 9 november in Auditorium Monte Rosa 91 in Milaan. Voor de negende editie van deze internationale prijs voor de beste architectuur, interieurontwerp en stedenbouw werden meer dan 1300 projecten van over de hele wereld ingediend. De internationale jury selecteerde meer dan 600 van deze projecten voordat de shortlist van finalisten werd samengesteld.

Terug naar het overzicht