Gabrielius Varnelis voorgeselecteerd Archiprix-nominatie

Hoe gaaf is het dat het afstudeerproject van Gabrielius Varnelis “Thesis Forensic Research Centre” is voorgeselecteerd voor de Archiprix-nominatie. De 42 beste studenten van de TU Delft strijden om bij de 9 genomineerden van Nederland te horen.

Wat het project interessant maakt, is dat het conventionele ontwerpmethodologie probeert uit te dagen om interdisciplinaire technieken te gebruiken. Ontwerphulpmiddelen zoals microscopen, scanners en verrekijkers bepalen het ontwerpprogramma vanaf de micro-omgeving tot en met een drempelloos uitzicht. Uiteindelijk is de bezoeker getuige van een omgekeerde forensische ervaring (hier kan hij een architectuuronderzoeker worden).

Goede praktische kennis was nodig om dit unieke project voor elkaar te krijgen. Omdat hij tijdens zijn studie deeltijd bij GROUP A werkte, kon hij de nodige vaardigheden verwerven. Dit hielp om zijn theoretische kennis samen te brengen met een praktisch architectuurontwerp.

Degenen die geïnteresseerd zijn in het project kunnen tot 1 november de tentoonstelling bezoeken op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Mijn maquette en paneel zijn te vinden Oranjezaal.

Terug naar het overzicht