Maak kennis met… #12 | Paula Ramos Martinez
In de serie ‘Maak kennis met…’ reageren medewerkers van GROUP A op een aantal stellingen over hun werk. Deze keer is de beurt aan Paula Ramos Martinez. Paula werd geboren en getoogd in Spanje. Zij studeerde aan de Escuela tecnica superior de Arquitectura in A Coruña. Ze woont nu in Rotterdam en werkt bij GROUP A sinds januari 2017.
Wat vind je leuker
– Werken aan een groot project met een groot team
– Werken aan een kleinere opdracht met een compact team
Allebei. Ik vind het leuk deel uit te maken van een groot project, dat erg complex is, waarbij ook andere teams uit verschillende disciplines betrokken zijn, en er heel veel factoren moeten worden overwogen gedurende het hele proces. Maar ik geniet ook van een kleine opdracht waarbij je meer controle hebt over elk detail. Dit is een van de redenen waarom ik bij GROUP A ben gekomen, omdat ik de mogelijkheid heb om aan projecten van verschillende schaalniveaus te werken.
Wanneer ik aan een nieuw project begin, neig ik vaker naar– Eerst een idee hebben, dat tijdens het proces kan worden aangepast
– Het procesplan van begin tot eind opschrijven
Wanneer ik een project start, ben ik meestal erg pragmatisch. Meestal noteer ik alles wat ik belangrijk vind, begin ik de tijdlijn van het proces te organiseren. En doe ik wat onderzoek naar het gebied op grotere schaal voordat ik de eerste lijn zet.
Als ik een project afrond– Blijft het in mijn gedachten en vraag me af of het beter had gekund
– Is het klaar en laat ik het achter me om aan een nieuw project te beginnen
Wanneer ik een project heb afgerond probeer ik me te concentreren op de nieuwe opdracht, omdat ik denk dat als je niet stopt, het evaluatieproces soms eindeloos kan zijn.
In het weekend
– Denk ik nog steeds aan werk
– Zet ik het werk uit mijn hoofd en geniet van mijn vrije tijd
In het weekend probeer ik geen werk mee naar huis te nemen, maar ik denk dat twee dagen niet lang genoeg zijn om het project waaraan je werkt volledig te vergeten. Dus ik denk dat het altijd in mijn gedachten zit.
De grootste uitdaging voor mij als architect is om– Op de hoogte blijven van nieuwe technologieën en wetenschap– Vasthouden aan mijn eigen signatuur
Geen van die. Ik denk dat de grootste uitdaging voor mij als architect zou zijn dat de eindgebruikers van wat we dan ook ontwerpen, er echt van genieten.
In de toekomst
– Zou ik graag willen wonen en werken in Spanje
– Ben ik nog steeds in Nederland of zelfs in een ander buitenland
Ik heb geen idee, ik heb nog niets gepland, maar zie mezelf wel in een van die scenario’s.
Mijn collega’s beschrijven mij als– Een serieuze persoon
– Iemand die in is voor een grapje
Ik denk dat de eerste indruk is dat ik een heel serieus persoon ben, maar na een paar weken realiseren mensen zich denk ik dat ik in feite heel losjes ben en graag lach.
Wie zou je graag als volgende zien in deze serie?
Voor de volgende ‘maak kennis met…’ kies ik een van de belangrijkste mensen in dit bureau die zich, verrassend genoeg, nog niet heeft voorgesteld. De redenen waarom ik hem kies zijn heel eenvoudig: ik denk dat zijn werk heel veel toevoegt aan dit bureau. En de energie die hij in alles stopt is opmerkelijk. Ik kijk er echt naar uit om zijn antwoorden te lezen.
Volgende in deze serie: Lolke Ket.