Maak kennis met…#3 | Michelle Wanten

In ‘Maak kennis met’ reageren de medewerkers van GROUP A op een aantal pittige stellingen over hun werk. Deze keer is het de beurt aan office manager Michelle Wanten. Sinds februari 2011 werkt zij als office manager voor GROUP A. Zij heeft altviool gestudeerd aan het conservatorium in Den Haag, maar besloot door een aanhoudende blessure niet verder te gaan in de muziek. Tijdens haar eerste baan bij een architectenbureau ontstond haar liefde voor de architectuur. Michelle: “In de loop de jaren ben ik hier heel anders naar gaan kijken. Welke materialen worden er gebruikt, is het mooi afgewerkt? Een interessant proces om te volgen, en ik leer nog steeds bij!’’ Michelle is geboren en getogen Rotterdamse en woont in Blijdorp met haar man Frank en hun kat. Haar vrije tijd besteedt ze aan afspreken met vrienden, koken en sporten. Uiteraard staat er altijd muziek aan in huis.

Qua werkzaamheden gaat mijn voorkeur uit naar
– de werkzaamheden op de voorgrond; zoals het ontvangen van bezoekers en het begeleiden van de verhuizing
de werkzaamheden op de achtergrond; zoals het archiveren en digitaliseren van documenten en het beheren van personele zaken

Hier is Michelle heel stellig in: “Ik werk het liefst op de voorgrond”, zegt ze. Ze legt uit: “Ik ben absoluut een ‘sociaal dier’.”

Een gemiddelde dag voor mij verloopt
iedere dag redelijk volgens hetzelfde stramien
– iedere dag weer anders

Het was enigszins te verwachten voor zo’n dynamische organisatie. Het blijkt inderdaad dat iedere dag weer heel anders is als je als office manager werkzaam bent voor GROUP A. Michelle geeft aan: “En dat iedere dag anders is, maakt mijn werk zo leuk!”

De grootste uitdaging voor een office manager ligt in de rol van
– ‘spin in het web’, vergroeid zijn in de organisatie
procesbewaker

Op deze stelling antwoordt Michelle met enige twijfel. Uiteindelijk stelt ze dat beide belangrijke aspecten van haar functie zijn, maar dat de rol van ‘spin-in-het-web’ wat haar betreft net iets belangrijker is. Michelle: “Als je niet weet wat er speelt, kun je niet goed anticiperen.”

De belangrijkste eigenschap die je nodig hebt om als office manager te werken voor GROUP A, is
– inhoudelijk: interesse in architectuur, en de leefwereld van de architecten die werkzaam zijn voor GROUP A
praktisch: ordelijk en systematisch kunnen werken

Hier bestaat geen twijfel over: hoewel het noodzakelijk is om óók praktisch ingesteld te zijn, gaat er meer aandacht uit naar de inhoudelijke aspecten. Michelle: “Je moet als office manager kunnen aanvoelen wat nodig is, en ook voor wie.”

Mijn collega’s omschrijven mij als
een serieus persoon
– iemand die in is voor een geintje

Michelle is zeker iemand die in is voor een geintje: “Ik neem heel graag mensen in de maling!”

Op een vrije zaterdagmiddag
– doe ik leuke dingen met vrienden en familie
– ben ik (in gedachten) nog veel met werk bezig.

Michelle: “Op een vrije zaterdagmiddag doe ik leuke dingen met vrienden en familie, maar ben ik soms ook met werk bezig. Van het maken van ‘mental notes’ (‘dit niet vergeten’) tot nog even snel iets doen of mailen. In de afgelopen maanden heb ik ook een paar zaterdagen geklust in ons nieuwe pand. Maar dat voelde niet als werk, het was leuk om mee te helpen aan het opbouwen van de plek waar we nu zitten en waar we zo trots op zijn!”

Terug naar het overzicht