Onze ‘Wall of Knowledge’

Eind vorig jaar nam GROUP A het moedige besluit om een nieuwe horizon te verkennen. We verruilden ons charmante kantoor in het Diepeveengebouw op de Pelgrimsstraat voor een ruige verdieping in enorm pakhuis aan de Keilestraat. Ruimte om te groeien en ontwikkelen, weids uitzicht op de voedseltuin en de Maas, gelegen in een inspirerend gebied – M4H – in transitie.

GROUPA zette de schouders onder de verbouwing van het nieuwe pand. Zelf had ik mijn buik vol van klussen en verhuizen nadat ik, via een tijdelijk huurhuis, mijn zelf ontwikkelde nieuwe woning in een oude school had betrokken. In eerste instantie drukte ik wijselijk mijn snor als er weer geklust werd in het weekend. Tegen kerst stapelden de dozen zich op en gingen we dan echt ‘over’. We hadden een enorme berg dozen met materialen staan en een lege ‘muur’ van zo’n 35 strekkende meter. Ga der maar aan staan!

Toen kreeg ik de kriebels. Ik werd verrast door de bevlogenheid waar mee ik gedreven alle dozen begon te categoriseren en uitpakken. Er kwamen materialen tevoorschijn waarvan ik niet eens wist dat we ze hadden. Alles werd op soort en kleur georganiseerd. Voeg bij tegel en stiksel bij stof. Klein en tactiel op hand- en ooghoogte, grote stukken bovenin, documentatie onderin. En zo maar verder… meter voor meter. Waar ik in het begin nog meewarige blikken opving, al heen en weer  schuivend met stapels zware dozen werd langzaam zichtbaar waar ik mee bezig was. Gestaag ontvouwde zich dan echt de ‘Wall of Knowledge’. Een muur van productkennis. Een muur die  draait om etaleren en inspireren.

Nu zie ik regelmatig collega’s langs de kast struinen om samples bij elkaar zoeken. Waar men voorheen vaak online op zoek ging wordt nu gekeken, gevoeld, gesnuffeld en gebladerd. Men ziet hoe het licht weerkaatst, reflecteert of absorbeert. Men voelt of stoffen natuurlijk, synthetisch, zacht of ruw zijn. Men kan het verschil waarnemen tussen grijs -, grijs – en grijs natuursteen. En dat is precies waar ons vak over gaat. Het verhaal en de beoogde sfeer met precisie weten vorm te geven in ruimte, compositie èn materiaal.

Tekst: Janneke van der Velden
Foto’s: Frank Hanswijk

Terug naar het overzicht