‘PAST FUTURES OF M4H’ – Expositie over Merwevierhavens in Keilepand

De Merwevierhavens (M4H) houdt Sven Schouten van GROUP A al een jaar in z’n greep. Wat ooit voor hem startte als een historisch onderzoek naar dit gebied voor de Academie van Bouwkunst, is uitgegroeid tot berg aan beeldmateriaal. Dit vormde de aanleiding voor de expositie ‘PAST FUTURES OF M4H’, die samen met het Keilecollectief is gerealiseerd. In een zaal op de begane grond in het Keilepand, laten schermen, posters en maquettes de ontwikkeling van M4H zien – van polder en haven tot de toekomstige stadshaven. De tentoonstelling toont M4H in perspectief en door het onderzoek duiken er continu nieuwe inzichten op.

Zo blijkt dat het M4H-gebied altijd in beweging is geweest door industrialisering, oorlog, mechanisering, stakingen en energietransities. Met een wisselende relatie tussen haven en mensen die in- en rond M4H woonde en werkten. Door z’n turbulente geschiedenis heeft de haven steeds zichzelf opnieuw moeten uitvinden en is permanent in transitie. De tentoonstelling toont ‘vreemde’ industriële gebouwen en wilde experimenten, grenzend aan genialiteit en waanzin.

Hoe dit havengebied deze veranderingen heeft doorgemaakt is bijzonder inspirerend voor de komende transitie van M4H. Een must-see voor iedereen die nu bij M4H betrokken is. Bezoeken kan tot 28 november 2020 door te reserveren via keilecollectief@gmail.com Tot snel!

Terug naar het overzicht