Open Monumentendag Hembrug: 23 industriële complexen tentoongesteld

Altijd al benieuwd geweest naar hoe je een industriële locatie kunt hergebruiken? Kom dan zaterdag 8 en 9 september naar het Hembrugterrein, want dit voormalige defensieterrein is al bijzonder op zich, maar nu zijn er ook 23 industriële complexen tentoongesteld.

Ter gelegenheid van de Open Monumentendag heeft Hembrug Zaandam in samenwerking met GROUP A het initiatief genomen een tentoonstelling te maken in het voormalig hoofdkantoor (Gebouw 8) op Hemburg. Wij hebben voor de tentoonstelling een inventarisatie gemaakt van zeer verschillende industriële terreinen in Europa – thema van dit jaar, die al herbestemd zijn of in de toekomst worden herbestemd.

23 markante voorbeelden van industriële complexen in Europa zijn tentoongesteld, ingedeeld in vijf categorieën: transport, grondstoffen, bedrijf, defensie en gemengde industrie. Zoals het Arsenale in Venetië, Zeche Zollverein in Essen en île de Nantes in Nantes. De nieuwe en herontwikkelde functies van deze locaties inspireren ons bij het onderzoek. GROUP A is een bureau dat graag onderzoekt en leert. Dus ook na de tentoonstelling gaan we door met dit onderzoek om onze visie te vormen voor het ontwerp voor het project ‘Stedebouwkundigplan Hembrugterrein’. De kersverse maquette hiervan is ook te zien tijdens de tentoonstelling.

Adres
Verloren Spoor 1
Zaandam

Openingstijden
zaterdag 8 sep 10:00 – 17:00 uur
zondag 9 sep 10:00 – 17:00 uur

Terug naar het overzicht