zoeken

Oplevering kantoorgebouw 'De Schelde'

GROUP A, in Design & Build met Cordeel Nederland is verantwoordelijk voor de herinrichting en renovatie van het interieur van de kantoren ‘De Schelde’ in Vlissingen van Damen Schelde Naval Shipbuilding. Het kantoorgebouw is een rijksmonument en het oorspronkelijke ontwerp voor dit hoofdkantoor was gebaseerd op de architectonische taal van de Amerikaanse industriële ontwerpprincipes gecombineerd. Door de jaren heen hebben veel veranderingen in het gebouw, vooral in de jaren tachtig, er voor gezorgd dat de oorspronkelijke architectuur moeilijk te lezen is.

GROUP A herstelde belangrijke monumentale elementen, zoals; de monumentale hal, de cirkelvormige trap en het indrukwekkende atriumdak. Door latere toevoegingen te verwijderen, creëren we hierdoor een helder interieur. Tegelijkertijd worden nieuwe eigentijdse elementen geïntroduceerd die de sterke bedrijfsidentiteit ondersteunen door gebruik te maken van patronen, kleuren en materialen met een sterke verwijzing naar de nog aanwezige klassieke elementen.

Loading...