Bouw Teaching Lab TU Delft gestart

De bouw van het nieuwe Teaching Lab op de TU campus in Delft is onlangs gestart en is in volle gang. Het Teaching Lab is een flexibele en inspirerende ruimte voor docenten en studiebegeleiders van álle faculteiten, waarin lesmethodieken en ontwikkelt worden. TU Delft benadert onderwijs zoals onderzoek: testen, aanpassen & verbeteren. Kernbegrippen hierbij zijn Ontmoeten, Ontwikkelen en Experimenteren. Het Teaching Lab  komt in een bestaand gebouwdeel, ingeklemd tussen de faculteit Industrieel Ontwerpen en het in aanbouw zijnde onderwijsgebouw Pulse.

Het ontwerp bestaat in hoofdzaak uit één vrijstaand meubel dat de vier nivo’s binnen de bestaande hal met elkaar verbindt. Het herbergt verschillende ruimtes en faciliteiten en organiseert de grote ruimte. Speciaal hiervoor ontwikkelde losse meubels kunnen eenvoudig op het meubel worden aangebracht, zodat tijdelijke ateliers en projectruimten ontstaan.

Parallel aan het uitvoeringsproces wordt onder leiding van GROUP A (i.s.m. Beersnielsen en de TUD) een groep Honoursstudenten begeleid bij het ontwerpen en uitvoeringsgereed maken van een Light Experience Lab; dat onderdeel zal uitmaken van het Teaching Lab. Dit Lab wordt een ruimte waarin experimenten worden uitgevoerd m.b.t. tot de effecten van ‘licht’ in praktijk situaties.

Terug naar het overzicht