Bouw TNO Lab voor Bouwinnovatie is van start

Het blijft een bijzonder moment, ook zonder de geplande feestelijkheden. In Delft is de bouw van het nieuwe, door GROUP A ontworpen, TNO Laboratorium voor Bouwinnovatie van start gegaan. Met de aanwezige bouwvakkers en direct betrokkenen op veilige afstand is de eerste paal voor het nieuwe onderzoekscentrum geslagen.

Het gebouw stelt TNO in staat om vooruitstrevend onderzoek te doen en unieke testinstallaties te ontwikkelen voor innovatie in de bouw. “Met de nieuwe huisvesting willen we, samen met de TU Delft, een bruisend en herkenbaar centrum zijn waarin top-of-the-bill onderzoek plaatsvindt en de impact van onze innovaties voelbaar en zichtbaar is. We doen onderzoek naar innovatieve bouwconcepten en energiepositieve huisvesting en gaan dat ook laten zien en toepassen in onze nieuwe eigen huisvesting”, aldus Patrick Punte, director of operations van de Unit Bouw, Infra en Maritiem van TNO.

Ook komende tijd blijft GROUP A intensief betrokken bij de realisatie. Wanneer alles volgens planning verloopt kan de nieuwe locatie op de TU Delft Campus in februari 2021 in gebruik worden genomen.

Terug naar het overzicht