Central Park in Utrecht bereikt hoogste punt

Het hoogste punt is bereikt! Door het plaatsten van de laatste prefab elementen op het dak, heeft Central Park de 90 meter bereikt. Het kantoorgebouw, gelegen direct naast Station Utrecht Centraal, kan zich nu meten met de hoogste gebouwen van Utrecht.

Central Park maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het stationsgebied en staat midden op het Forum, het verhoogde voetgangersgebied dat Utrecht Centraal, de binnenstad en het Central Business District met elkaar verbindt. Het Forum, ook door GROUP A ontworpen en deels opgeleverd, zal met de realisatie van het Central Park worden afgerond. Op 45 meter hoogte, in het hart van het kantoorgebouw, wordt een twee verdiepingen hoog subtropisch park gerealiseerd. Waar het gebouw zijn naam aan ontleent.

Qua duurzaamheid zal Central Park na oplevering over BREEAM Excellent certificaat beschikken. Het gebouw wordt “all electric” met een WKO installatie die voorziet in de energievoorziening en zonnepanelen op het dak. De bouw verloopt volgens planning en het kantoorgebouw zal naar verwachting zomer 2021 worden opgeleverd.

Bouwcombinatie Westflank Noord (VolkerWessels Zeist en VolkerWessels Rijssen) is verantwoordelijk voor de bouw van Central Park en de ondergrondse parkeergarage. Homij Technische Installaties is verantwoordelijk voor de uitvoering van de installaties. Het ontwerp is tot stand gekomen in een integraal ontwerpproces. GROUP A is verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp van het gebouw en de parkeergarage, Huygen Installatie adviseurs voor het installatietechnisch advies, Van der Vorm voor het constructief ontwerp en Peutz leverde het bouwfysisch advies. Central Park is een ontwikkeling van Angelo Gordon en APF International die geadviseerd worden door PEAK Development en zal bij oplevering door het Bouwinvest Office Fund in portefeuille worden opgenomen.

Fotografie: Roos Aldershoff (teaser en foto 1), Matteo Bettoni (foto 2)

Terug naar het overzicht