Cocreatie in Timmerdorp Marconia

Dinsdagochtend verzamelden wij op een geel, warm maar heerlijk winderig veld tussen Oud-Mathenesse en de Merwedehaven. Tussen water en wijk was het tijd voor timmeren, maar niet door ons. Zo’n 70 kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud werden verwacht voor het Timmerdorp Marconia.

Na het indelen in handzame groepen was het aan de fantastische teamcaptains om de kinderen met elkaar te laten kennismaken. Pas daarna kwamen wij aan de beurt. Onze bescheiden taak was het starten van het ontwerpproces. Wat gaan we eigenlijk maken en hoe bereiken we dat samen?

Na een vruchtbare brainstorm over het programma van de hut, waarbij de teamcaptain streng bewaakte dat iedereen aan bod kwam werd er gezamenlijk een programma van eisen opgesteld, dit alles met wapperende haren, wapperende papieren en handen die wilden hameren. Eerst toch tekenen, en iedereen mocht het programma van eisen vertalen in een ontwerpschets voor de hut. Zo werd het uiteindelijke ontwerp gedestilleerd uit alle tekeningen, zo doe je dat; Cocreatie!

De architecten zwaaien af en onder de bezielende leiding van de teamcaptains werd er lustig op los getimmerd.

Terug naar het overzicht