Engineer & Build getekend voor Central Park

Met het tekenen van de Engineer & Build overeenkomst, wordt kantoorontwikkeling Central Park gerealiseerd! Een mooie toevoeging aan de skyline van Utrecht.

Een joint venture van APF International en Angelo Gordon heeft een Engineer & Build Overeenkomst gesloten met Bouwcombinatie Westflank Noord V.O.F. Westflank Noord is een samenwerking van Bouwbedrijf Wessels Zeist en Bouwbedrijf Wessels Rijssen. In opdracht van de joint venture zal de bouwcombinatie het ontwerp en de realisatie van het kantoorgebouw Central Park uitvoeren.

Eind dit jaar wordt gestart met de bouw van de 30.000 m2 grote kantoortoren. Het negentig meter hoge gebouw komt naast het stadskantoor te staan. Dankzij een insnoering op 45 meter hoogte is het volume in twee massa’s verdeeld. Dit horizontale accent telt twee lagen en sluit aan op dat van het stadskantoor. In tegenstelling tot de kantoorgevel is de gevel van de insnoering volledig transparant, met sculpturaal vormgegeven randen aan de boven- en onderkant. Het interieur is voorzien van een binnentuin en ontmoetingsplek.

Terug naar het overzicht