GROUP A wint tender Den Herd Bladel

De gemeente Bladel heeft GROUP A, in combinatie met ABT en Fabrique geselecteerd voor het ontwerpen van het nieuwe gemeenschapshuis. Na renovatie en transformatie zal het voormalige Rabobankgebouw aan de Markt plaats bieden aan ‘Huis den Herd’ met een mix van functies en voorzieningen.

Cruciaal in het plan is de ‘connector’: een publieke route die de gewenste interne en externe verbinding met de Markt stimuleert. De connector is meer dan een verbindende route; hij is een “ruimtelijke ervaring.”

De ontwerpvisie van GROUP A, ABT en Fabrique is door het college van burgemeester en wethouders gekozen na een selectieprocedure in twee rondes. Het juryrapport noemt de visie “helder” en een vervolg op een “sterke analyse van het bestaande gebouw.”  Volgens het rapport zet de ontwerpvisie “duidelijk in op twee kernkwaliteiten: herkenbaarheid en toegankelijkheid.”

De visie zal de komende periode samen met de gemeente en de gebruikers van Den Herd, de Seniorenvereniging Bladel en dagopvang De Goei Plak, verder uitgewerkt worden tot een definitief programma van eisen. Later zal ook overlegd worden met andere -potentiële- gebruikers die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de gemeenschapshuisfunctie.

De gemeente en Den Herd hopen het ontwerpproces voor de zomer van 2021 te hebben afgerond waarna met de aanbesteding van de bouw kan worden begonnen. Begin 2022 staat de start van de verbouwing gepland.

Terug naar het overzicht