Group Affairs in première in Porto

De documentaire Group Affairs van Onur Can Tepe en Marcel IJzerman is geselecteerd voor het Arquiteturas Film Festival. Op donderdag 29 september gaat de film in première tijdens de 9e editie van het festival met als thema Slow Down!. Na eerdere edities in Lissabon vindt het festival dit jaar plaats in Porto van dinsdag 27 september tot en met zaterdag 1 oktober 2022.

Slow Down!
De editie van dit jaar staat stil bij het idee van ‘vertragen’, inclusief de sloop, vermindering, hergebruik en inkrimping van architectuur. Centraal staan sociaal en ecologische ruimtelijke voorbeelden waarbij sprake is van een wederkerige relatie tussen mens en natuur. Dit thema is vertaald in een programma van filmvertoningen, debatten, een tentoonstelling en een masterclass.

Selectie
Eerder dit jaar werden filmmakers in een open call uitgenodigd om werk in te zenden met betrekking tot het thema Slow Down!. De film Group Affairs is samen met 22 andere films geselecteerd uit zo’n 200 inzendingen uit 50 verschillende landen. Ook Remnants of Memory van Jyll Johnstone en Michael Arlen Davis (VS, 2021) en Berlin Room van Jörn Staeger (Duitsland, 2021) behoren tot de geselecteerde films. Films uit het Competitie Programma worden vertoond in Casa Comum, een cultureel centrum in de pastorie van de universiteit van Porto.

Group Affairs
In de film Group Affairs onderzoekt het architectenbureau GROUP A het verleden en de toekomst van hun praktijk door vakgenoten, opdrachtgevers, medewerkers en vrienden uit te nodigen voor een rondetafelgesprek. Onverwachte vragen zorgen voor een unieke dynamiek binnen dit opmerkelijke format. Ze onthullen de kwetsbaarheden van het architect zijn vandaag de dag, en bevragen GROUP A ’s sociale, culturele en duurzame positie in de samenleving: een filmisch portret van een groep architecten, verenigd door een diepgeworteld optimisme.
Regisseur Onur Can Tepe geeft donderdag 29 september een introductie tijdens Group Affairs’s première op het Arquiteturas Film Festival in Porto.

Bekijk hier de trailer van Group Affairs.

Terug naar het overzicht