Het Grote CO2 Debat krijgt vervolg in februari

Afgelopen donderdag kwamen we bijeen in het Keilepand voor Het Grote CO2 Debat, georganiseerd door de IABR en GROUP A | CarbonLab. De inspirerende aftrap van een serie events waarin kennisdeling tussen de verschillende disciplines centraal staat om een integrale transitie naar een klimaatpositieve bouwpraktijk te versnellen. Dit zijn onze key takeaways van het debat:
– CO2-neutraal is niet genoeg. We moeten naar een CO2-negatieve samenleving.
– De sector is op alle fronten aan het veranderen maar de urgentie gaat sneller dan onze verandering. We moeten dus nog sneller gaan.
– Leave your bagage at the door! Alleen dan komen we tot fundamentele oplossingen.
– De financiële sector doet aan lange termijn risico analyses. Die gaan de komende jaren een groot verschil maken.
– Wat is laaghangend fruit? Stoppen met praten over 900.000 nieuwe woningen. Transformatie, delen, kleiner wonen zijn heel reële modellen om dit te bewerkstelligen.
– Wat bouwen we waar? Onder zeespiegelniveau demontabel, boven zeespiegelniveau zo robuust en degelijk mogelijk zodat het honderden jaren meegaat.

We kijken terug op een mooie bijeenkomst onder de bevlogen leiding van moderator Geert Maarse, met inspirerende bijdragen van:
– Saskia van Stein van de IABR
– Willem van Genugten en Folkert van Hagen van GROUP A | CarbonLab
– Martin Sobota van CITYFÖRSTER
– Norbert Schotte van Alba Concepts.
– Sander Kooiman van Triodos Bank
– Laetitia Nossek van Dutch Green Building Council
– Phlip Boswinkel van Local
– Janneke Leenaars van Interface
– Koen Waijers van Hurks

Tijdens de volgende editie van Het Grote CO2 Debat in februari 2023 pakken we de draad weer op en zoomen we in op de ontwikkelingen in de diverse disciplines. Wil je daarbij zijn of op de hoogte blijven van CarbonLab? Meld je dan aan voor de CarbonLab nieuwsbrief door te mailen naar carbonlab@groupa.nl.

Terug naar het overzicht