Maak kennis met… #15 | Sophie Dogterom

In de serie ‘Maak kennis met…’ reageren medewerkers van GROUP A op een aantal vragen over hun werk. Deze keer is het de beurt aan Sophie Dogterom. Sophie is een ontwerper met een fascinatie voor kunst en natuur. Ze studeert als ontwerper aan de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst en begon in september 2018 als stagiair bij GROUP A.

Voordat ik architect wilde worden
Zat ik op de kunstacademie. Eigenlijk heb ik pas na deze opleiding echt uitgevonden waar ik heen wilde. De kunstacademie heeft mij een soort speelveld geboden om van alles uit te proberen en te testen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

De reis die ik nog heel graag wil maken
Ik wil heel graag naar Japan. Zowel voor de natuur en de steden. Maar tegelijkertijd zijn er ook maar heel weinig plekken waar ik niet heen zou willen haha.

Met deze architect – dood of levend – zou ik graag eens een goed gesprek hebben
Met Peter Zumthor. Hij is een van mijn favoriete architecten. Een beetje mysterieus en zijn ontwerpen staan dicht bij de natuur. In zijn projecten wordt heel veel aandacht besteed aan het concept en de atmosfeer.

Deze muziek draai ik het meest
Een mix van van alles, maar het meeste toch wel elektronische disco. Daar wordt ik echt heel vrolijk van.

Mijn perfecte zondag bestaat uit
Eerst een lekker uitgebreid ontbijt en dan naar de zee. Daar wordt ik rustig en kan ik helemaal bijkomen.

Een gebouw dat veel indruk op me heeft gemaakt
Dan kies ik niet voor een gebouw maar een kunstobject van Anish Kapoor, geplaatst in het Grand Palais in Parijs in 2011. Dat creëerde een hele nieuwe ruimtelijke atmosfeer. Door dit kunstwerk keek ik anders naar het gebouw waar het in stond. Vanaf dat moment ben ik eigenlijk echt anders naar mijn omgeving gaan kijken.

Mijn beste eigenschap
Ik ben eigenlijk altijd enthousiast en kan best goed met kritiek omgaan.

Ik hoop met mijn ontwerpen mensen te raken door
Door opzoek te gaan naar de connectie tussen mensen en het landschap. Ik wil ook met architectuur dichtbij de natuur te staan en dit nooit uit het oog te verliezen.

Terug naar het overzicht