Maak kennis met… #14 | Ramon Mosterd

In de serie ‘Maak kennis met…’ reageren medewerkers van GROUP A op een aantal vragen over hun werk. Deze keer is het de beurt aan Ramon Mosterd die onderdeel uit maakt van het PR en Communicatie team

Voordat ik in de architectuur aan de slag ging
Werkte ik aan internationale projecten op het grensgebied van kunst en stedelijke ontwikkeling. Van bekende musea tot een parkontwerp voor Slotervaart en de beginperiode van IJburg. Ook heb ik veel aan kennisdeling over inclusieve gebiedsontwikkeling gedaan en presentaties voor de kunst- en architectuurbiënnales van Rotterdam en Venetië georganiseerd.

De reis die ik nog heel graag wil maken
Ik heb goede herinneringen aan Zuid Frankrijk. Daar komt voor mij alles op een unieke manier samen; klimaat, een divers landschap, kunst en cultuur en op culinair gebied is het een fantastische plek. Lekker uit eten én de beste ingrediënten om zelf te koken. Even wachten tot m’n zoon iets ouder is.

Met deze architect – dood of levend – zou ik graag eens een goed gesprek hebben
Met voormalig hoofdarchitect Rijksgebouwendienst Hayo Hoekstra en Fokke de Jong samen. Hoekstra ontwierp in 1939 het Puntegale gebouw als Kantoorgebouw der Rijksbelastingen. De Jong & Bokstijn Architecten maakte er later een, destijds vooruitstrevend, woon-werkpand van. Het gebouw waarin ik woon biedt genoeg stof voor een goed gesprek.

Deze film of serie kan ik keer op keer zien
In mijn top-5 staat de SF thriller Gattaca. Hierin wisselt hoofdpersoon, Ethan Hawke, van DNA en identiteit om op missie de ruimte in te kunnen. In deze sfeervolle film zit veel furturische architectuur waar onder Frank Lloyd Wrights Marin County Civic Center. Prachtig!

Mijn perfecte zaterdag bestaat uit
Een zondag. De enige dag waarop we met het hele gezin rustig kunnen opstarten. Met een beetje geluk zijn we samen vrij en gaan we op pad om wat leuks te doen.

Een gebouw dat veel indruk op me heeft gemaakt
Daarvoor hoef ik niet ver te zoeken. Ons eigen Keilepand is een in veel opzichten indrukwekkend gebouw. Met GROUP A en de partners van het Keilecollectief laten we er zien wat we op het gebied van transformatie kunnen. De charme van het oude pand gecombineerd met een modern interieur en gezamenlijk gebruik van faciliteiten.

Ik hoop met onze projecten mensen te raken door
Doordat in de gebouwen en gebieden die we ontwerpen de gebruiker centraal staat. Soms zit dat in slimme details die je pas bij dagelijks gebruik opmerkt. Een element wat ik vaak zie terugkeren is dat we zowel bij nieuwbouw als herinrichting openheid en ruimte voor ontmoeting scheppen. Dat is minder vanzelfsprekend dan je verwacht.

Terug naar het overzicht