Maak kennis met… #16 | Hala Abi Saad
In de serie ‘Maak kennis met…’ beantwoorden medewerkers van GROUP A een aantal vragen over hun werk. Deze keer is het Hala Abi Saad die ons vertelt over haar persoonlijke leven en haar professionele interesses. Na haar studie architectuur aan de Notre Dame Universiteit Louaize in Libanon, verhuisde ze naar Rotterdam om aan de IHS-Erasmus Universiteit Rotterdam te studeren. Na haar afstuderen voegde ze zich bij het GROUP A team.
Ik wilde architect worden omdat
Omdat ik opgegroeid ben in een familie van ontwerpers, was ik al op jonge leeftijd hierop georiënteerd. Ik koos echter specifiek voor architectuur omdat het zowel kunst als wetenschap combineert, twee disciplines waar ik van hou.
Mijn perfecte vrije dag bestaat uit
Idealiter, schilderen in een ruimte overgoten door daglicht.
Ik vind het leuk om bij GROUP A te werken omdat
Bij GROUP A krijg ik de kans om aan verschillende schaalniveaus te werken, zoals interieur, architectuur en stedenbouw. Dat betekent werken aan tussenruimtes en gebruikersrelaties tussen interieur en exterieur, onderwerpen die mij bovenmatig interesseren. Bovendien is de kernwaarde van GROUP A ‘Kennisdeling’. Zo geniet ik van discussiëren, brainstormen en ideeën uit wisselen met het multidisciplinaire team van GROUP A.
De reis die ik (nogmaals) wil maken
Dat was mijn reis naar het UIA-congres in Durban Zuid-Afrika in 2014. Een vormende ervaring die mij kansen bood en mij naar Rotterdam bracht om mijn studie en carrière in de architectuur voort te zetten.
Ik zou graag nog een keer werken aan
Participatie- en ‘placemaking’ projecten, omdat ik geloof dat mensen de hoofdrol spelen in het goed functioneren van steden.
Het talent waar ik het meest trots op ben
Tekenen en schetsen! De tijd stopt als ik begin te tekenen. Het is gebeurd dat ik nachten aan het tekenen was terwijl mijn vrienden in het weekend feestvierden……
Dit boek kan ik niet wegleggen / lees ik graag opnieuw
‘Brief Answers to the Big Questions’ van Stephen Hawking. Ik heb het ooit binge-gelezen op een 5 uur durende vlucht.
Een gebouw dat veel indruk op me heeft gemaakt
De Rachid Karame International Fairground van Oscar Niemeyer in Libanon is me zeer dierbaar. Het is een getuige van de recente geschiedenis van Libanon. Een belangrijke herinnering aan een gouden eeuw die wreed onderbroken werd door de burgeroorlog (1975) en waardoor Niemeyer’s brutalistische ontwerp nog steeds ongebruikt is. Voor mij is dit moderne erfgoed een symbool van de onopgeloste conflicten in de Libanese samenleving. Ondanks de vervallen staat komt Niemeyer’s architectuur nog steeds bij je binnen terwijl je door het verlaten congresgebouw loopt.
De grootste uitdaging in mijn werk is
PLAATSEN zo ontwerpen, dat het PLEKKEN worden.