Maak kennis met… #20 | Mindaugas Arlauskas

In de serie ‘Maak kennis met…’ reageren medewerkers op een aantal vragen over hun werk en privéleven. Deze keer is Mindaugas Arlauskas aan de beurt. Mindaugas is een architect uit Litouwen die zijn Bachelor heeft behaald aan de Vilnius Gediminas Technical University. In Delft volgde hij op de TU de masteropleiding Architecture, Urbanism and Building Sciences. Hij werkt nu bij ons aan verschillende projecten waaronder de Leegwaterplein woontoren in Den Haag, de Ferro Innovation Factory in M4H Rotterdam en Forum Zuid, het voetgangersgebied van Utrecht Centraal.  

Ik wilde architect worden omdat
Als kind was ik gefascineerd door miniatuurmodellen van schepen, landschappen en gebouwen. Ik ontwierp en bouwde mijn eigen modellen en dat uitgegroeid tot mijn interesse in architectuur. Tegen de tijd dat ik een studie moest kiezen was een architectuuropleiding onvermijdelijk.

Een gebouw of gebied wat ik nog wel eens goed wil bekijken
Dat is een eindeloze lijst. Op dit moment zou ik graag de transformatie van het Grand Parc Bordeaux, drie gebouwen uit het begin van de jaren zestig, in Frankrijk willen bezoeken en het brutalistische Barbican Estate in Londen.

Ik vind het leuk om bij GROUP A te werken omdat
De ene dag werk je aan een grootschalig stedelijk project en de andere dag ben je bezig met het oplossen van een detail van gecompliceerde trap. Ik kan hier veel leren en een breed scala aan skills opbouwen.

Door de open werksfeer kun je makkelijk je eigen ideeën uiten of als het nodig is iemand op het bureau om advies vragen.

Het talent waar ik het meest trots op ben
Normaal gesproken ben ik niet zo snel ergens trots op… Mensen die mij kennen zijn vaak verbaasd hoe kalm en beleefd ik blijf in moeilijke situaties.

Kun je dat ook een talent noemen?

Deze film of serie kan ik keer op keer zien
Ik zou graag de televisieserie Mr. Robot nog eens bekijken. Vanwege de complexe verhaallijn, verborgen details en de meesterlijke esthetiek.

Als een project af is laat ik het gaan en ga ik verder of
Ik ga verder, want in mijn gedachten ben ik altijd bezig met lopende projecten. Maar af en toe kijk ik terug op oudere projecten om er opnieuw met een frisse blik naar te kijken en er van te leren.

Ik hoop dat architectuur mensen raakt door
De complexe combinatie van texturen, materialen, geluiden, geuren, licht, composities en al die andere verhalen.

De reis die ik nog heel graag wil maken
Ik geniet er van om grote steden te verkennen en op dit moment staan een bezoek aan Hong Kong en Tokio bovenaan mijn lijst.

Terug naar het overzicht