Maak kennis met… #21 | Federica Padovani

In de serie ‘Maak kennis met…’ geven medewerkers van GROUP A antwoord op vragen over hun werk en privéleven. Deze keer is het de beurt aan onze Italiaanse stedenbouwkundige Federica Padovani. Sinds 2018 versterkt zij ons team en werkt onder andere aan de Clarissentoren en het buitenterrein van hoofdkantoor Dow Benelux. Federica woont sinds 2013 in Rotterdam. Daarvoor studeerde ze architectuur aan de Università degli Studi di Trieste in Italië en werkte twee jaar in Lima, Peru.

Voordat ik architect wilde worden
Had ik niet echt een plan. Ik heb in de laatste week dat het mogelijk was besloten om de toelatingstest te doen voor de studie architectuur. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot creativiteit. Gelukkig heb ik het gehaald en koos hiermee het juiste pad.

Een stad die veel indruk op me heeft gemaakt is
Moskou. Ik heb deze stad de afgelopen 15 jaar meerdere malen bezocht. Ik zag hem groeien, veranderen en verbeteren. Geweldig om de transformatie van deze fascinerende stad mee te maken.

Ik werk graag bij GROUP A omdat
Ik het ten eerste leuk vindt om bij GROUP A te werken vanwege de mensen. En de sfeer en de horizontale organisatie. Het helpt je om op een zeer efficiënte en plezierige manier te werken. Ten tweede krijg je hier de kans om aan projecten te werken die variëren in schaal en typologie. Zowel zelfstandig als in teamverband.

Met deze architect – dood of levend – zou ik graag eens een goed gesprek hebben
De Italiaanse architect en ontwerper Ignazio Gardella (1905-1999). Als student las ik het boek ‘L’architettura secondo Gardella’ en stond versteld van de manier hoe hij architectuur uitlegt. Hij vertelt het op een zeer gepassioneerde en tegelijkertijd begrijpelijke manier. Het boek geeft op een interessante wijze inzicht in zijn gedachten.

De reis die ik nog heel graag wil maken
Dat is een moeilijke. Ik heb bijna iedere plek op mijn lijstje staan! Laten we zeggen dat ik als eerste kies voor een backpack-reis van Colombia naar Patagonië.

Als ik wil ontspannen
Dan bekijk ik alle mogelijke vluchten en reizen die ik maar kan bedenken. Ik kan echt dagenlang bezig zijn met het plannen van nieuwe reizen.

Het mooiste materiaal om in een ontwerp te verwerken is
Geen materiaal.

Ik geeft de voorkeur aan het element licht. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het zorgvuldig gebruik van licht en wat dat kan toevoegen aan een ontwerp.

Het GROUP A project waar ik mijn vrienden altijd over vertel is
De Clarissentoren, een woontoren die we voor de Tilburgse Spoorzone ontworpen hebben. Dat was de eerste competitie waar ik bij GROUP A aan werkte. Het ontwerp is het resultaat van een geweldig team!

Terug naar het overzicht