Start bouw fietsenstalling Knoop Utrecht

Onlangs is de bouw gestart van fietsenstalling Knoop aan de Zuidwestzijde van station Utrecht CS, naar een ontwerp van GROUP A.

De Knoopstalling, voor ca. 3.200 fietsen, is een langgerekt gebouw over drie lagen die onder het Forum is gesitueerd. De onderste laag van de stalling bevindt zich onder het maaiveld en de twee andere lagen daarboven. De stalling is geïntegreerd met een parkeergarage aan de westzijde. Aan de oostelijke langszijde bevindt zich een groot busstation. Aan deze zijde is de gevel geheel van ondoorzichtig glas. Door de smalle langgerekte opstelling en de lange glasgevel is de stalling voorzien van veel daglicht en zeer overzichtelijk, hetgeen bijdraagt aan een gevoel van comfort en veiligheid. De stalling is 24 uur bewaakt en voorzien van een beheerdersruimte.

GROUP A is tevens verantwoordelijk voor het Masterplan Westflank, stationsgebied Utrecht CS en het uitvoeringsontwerp van het Forum, waar fietsenstalling Knoop onderdeel van uit maakt. Het Forum, een verhoogd plateau op gelijk niveau met de OV Terminal, verbindt de reizigersstromen van het station naar de omliggende bestemmingen, waaronder de aangrenzende fietsenstallingen en tramhalte.

Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Oplevering: november 2017
Omvang: 5.000 m┬▓

Terug naar het overzicht