TNO labs Delft in afbouwfase

Eén ding gaat onverminderd door tijdens Corona, dat is de bouw. Voor hun geen thuiswerken. De bouw door De Vries en Verburg voor TNO MECC labs in Delft vordert dan ook in rap tempo en heeft de afbouwfase bereikt. De twee belangrijkste gebouwdelen – de testhallen en de laboratoria – zijn inmiddels goed zichtbaar door het verschil in materiaalgebruik. De testhallen hebben een  stoere industriële uitstraling, afgewerkt met semitransparante Rodeca panelen. Hier kan men straks van buiten af zien wat binnen gebeurt. De lange panelen benadrukken de schaal van de hal en reflecteren prachtig licht, lucht en omliggende groen. De laboratoria hebben een meer ‘sjieke’ industriële look met een gevel bestaande uit bronskleurig aluminium panelen

GROUP A heeft met het ontwerp voor het nieuwe TNO laboratorium de testhallen en laboratoria in één gebouw samengebracht. Voor een inspirerende en open werkomgeving, waar TNO efficiënt, creatief en multidisciplinair kan samenwerken met al haar partners. De dubbelhoge corridor – tussen de gebouwdelen – is daarbij de ontmoetingsplek (foto 5 en 6).

In het door Stone22 ontwikkelde laboratorium op de TU Delft Campus, voor eigenaar a.s.r. Dutch Science Park Fund, gaat TNO toepassingsgericht innovatief onderzoek doen dat zich richt op levensduurverlenging en innovatie op het gebied van materialen, energie en constructies. Dit onderzoek wordt gedaan voor opdrachtgevers in de woning- en utiliteitsbouw en infrastructuur in de Nederlandse en internationale markt.

Foto 1 en 2: De Vries en Verburg. Foto 3, 4, 5 en 6: Chris Woltjes (GROUP A)

Terug naar het overzicht