Omroep West

Gastvrije ontmoetingsplek

GROUP A heeft een nieuwe hybride werk- en productieomgeving voor Omroep West ontworpen. Een interieurconcept dat interactie, communicatie en creativiteit faciliteert. Ontmoeten staat hierin centraal. Door meerdere functies te combineren in de ontmoetingsruimtes wordt interactie gestimuleerd. Informeel overleg, ontmoeten, kort werken en lunchen, het komt hier allemaal samen, het kan hier allemaal.

De regionale publieke omroep van Zuid-Holland Noord is sinds 2002 gevestigd in het studiogebouw aan de Laan van ’s Gravenmade in Den Haag. De verouderde inrichting en de toename van het aantal medewerkers die vanuit huis werken, vraagt om een nieuwe uitnodigende en flexibele werkomgeving waarin ontmoeten centraal staat.

Uitnodigende ontmoetingsplek
Het ontwerp van GROUP A verwelkomt medewerkers en gasten in een ontmoetingsruimte waarin het redactionele proces en de uitzendactiviteiten zichtbaar zijn. De gastvrije entree vormt het startpunt van een informele route die huiskamers op elke verdieping met elkaar verbindt. Hier komen verschillende functies samen wat het contact tussen medewerkers bevordert.

Flexibiliteit en creativiteit
Grenzend aan de huiskamers is een serie multifunctionele ruimtes geplaatst. Deze flexibele ruimtes zijn uitnodigend en transparant. Hier komen medewerkers bij elkaar voor een overleg, workshop of voor de nodige ontspanning tijdens de werkdag.

Geconcentreerd werken
De publieke ruimte vloeit over in rustige werkplekken. Hier zijn conventionele werkplekken in kantoorlandschappen gecombineerd met individuele werkplekken voor werkzaamheden die concentratie en focus vragen. De kleuren en materialen sluiten hierop aan.

Welzijn en duurzaamheid
Het ontwerp nodigt medewerkers uit om naar buiten te gaan voor een overleg, lunch of korte wandeling. Dit draagt bij aan het welzijn van de medewerkers. En door hergebruik van bestaande materialen en toepassing van biobased materialen wordt CO2 opgeslagen.

Feiten

Opdrachtgever

Omroep West

Opgave

Interieurconcept

Locatie

Den Haag, Nederland

Oppervlakte

2465 m2

Functie

Kantoor

Start ontwerp

juni 2022

Opgeleverd

Q4 2024 (verwacht)

De makers van dit project

Maarten van Bremen

Maarten van Bremen

maarten@groupa.nl Architect | Partner

Brigitte van der Tuin

Brigitte van der Tuin

brigitte@groupa.nl Interieur architect

Raymond Leentvaar

Raymond Leentvaar

raymond@groupa.nl Interieur | Projectleider

Laura Onnis

Laura Onnis

laura@groupa.nl Architect en visual artist