zoeken

Damen Cruise/Ropax/Offshore

nautisch imago

Voor het Schiedamse kantoorpand van Damen Cruise/Ropax/Offshore heeft GROUP A het nieuwe interieur ontworpen. Het entreegebied is grondig aangepakt en voorzien van een stoere, houten receptiebalie, passend bij het imago van Damen als scheepsbouwer. Verder is de indeling en inrichting van het restaurant vernieuwd en in lijn gebracht met het entreegebied. Op de kantoorverdiepingen hebben we rondom de kern open werkvloeren gecreëerd, met op iedere etage besloten (vergader)ruimtes en een eigen huiskamer met service-wand en pantry in zeeblauw.

Meer Minder

Op basis van bestaande elementen, zoals de natuurstenen vloer, is er een warme en strakke entree ontworpen met een chique, nautische sfeer. Met materialen als hout, in natuurlijke kleuren, en natuursteen is zo een aantrekkelijke ruimte gecreëerd waar bezoekers en medewerkers zich thuis voelen.

Voor de bekleding van de receptiebalie, uitgiftebalie en kasten zijn essenhouten latten gebruik, die variëren in dikte en breedte. Dit patroon refereert aan scheepsdekken. Samen met de zeeblauwe pantry is dit een verwijzing naar de maritieme activiteiten van Damen.

Feiten

Opdrachtgever

Damen Schelde Naval Shipbuilding

Opgave

Herinrichting

Locatie

Karel Doormanweg 25, Schiedam, NL

Omvang

3.420 m2

Functie

Kantoren

Start ontwerp

Oktober 2018

Start bouw

Maart 2019

Opgeleverd

November 2019

Fotografie

Digidaan
Meer feiten Minder feiten

De makers van dit project

Maarten van Bremen
Maarten van Bremen
maarten@groupa.nl

Architect | Partner

Brigitte van der Tuin
Brigitte van der Tuin
brigitte@groupa.nl

Interieur architect

Pim Bangert
no-profile-image
Externe betrokkenen
Loading...