Maak kennis met…#7 | Nour Fellah

In de serie ‘Maak kennis met’ nemen we een kijkje achter de schermen van GROUP A. Deze keer ontmoet je Nour Fellah! Nour is begin mei dit jaar begonnen met werken in ons kantoor. Zij is een architect en een ervaren Revit specialist. Ze studeerde aan de nationale school van architectuur en stedenbouw in Tunis en kreeg haar master diploma daar. Voordat ze besloot zich in Nederland te vestigen, reed Nour rond op zoek naar bredere inspiratie voor de toekomst door te leven en te werken in verschillende culturele achtergronden. Zij heeft architectuur in Duitsland (Berlijn), het Verenigd Koninkrijk (Belfast-NI), Turkije (Istanbul), Frankrijk (Marseille) en in haar geboortestad Tunis in Tunesië beoefend. We vroegen haar wat ‘kies-tussen-twee’ vragen.

De grootste uitdaging voor mij als architect is
– vasthouden aan mijn ontwerp
om mijn (Revit) vaardigheden op te volgen

Ik denk dat de grootste uitdaging voor elke architect is om zijn ontwerp vast te houden als het omgaan met al het “echte leven” beperkt, zoals budget, technische problemen … Het is belangrijk voor mij om mijn ideeën te verdedigen. Daarom probeer ik altijd Werken met sterk opgestelde concepten uit een goede analyse van het project, zodat het mij sterke argumenten geeft om mijn ontwerp te verdedigen. Voor de Revit vaardigheden beschouw ik het als een belangrijk instrument van expressie en communicatie die voor mij bijna als een intuïtieve reflex is geworden, zo veel als praten of tekenen. Revit is een software die voortdurend evolueert met nieuwe functies. En ik probeer altijd op de hoogte te blijven van deze fascinerende nieuwe mogelijkheden die deze software tegenwoordig biedt, zoals real-time weergave terwijl u in het project gaat door dankzij virtuele realiteitstechnologie en een aantal zeer interessante plugins.

Wanneer ik een nieuw project start
Ik neem mijn tijd om te denken hoe het proces moet worden gestart
– Ik gooi mezelf in het diepte, ga ga gaan!

Afhankelijk van het project natuurlijk! Sommigen hebben een goede planning en organisatie tijd nodig, maar als het gaat om het ontwerpen, dan doe ik er diep in. Ik heb zelfs gedroomd over een aantal projecten tijdens het slapen ‘s nachts, haha, en kreeg zelfs goede ideeën in die dromen die ik haastte om in het midden van de nacht te schetsen of neer te schrijven, omdat ik bang was om ze’ s ochtends te vergeten.

De grootste uitdaging in mijn werk is
– complexiteit in de opdracht
het proces tot realisatie

Het is een moeilijke vraag, want beide kunnen uitdagend zijn, maar het goede om in Nederland te werken is dat u ruime mogelijkheden heeft om een ​​project te realiseren. Dankzij een brede technische kennis en producten, kunt u altijd een oplossing voor uw ontwerp bereiken. Daarom kies ik liever de complexiteit van de opdracht in dit geval, maar hoe moeilijker het wordt, en vaak hoe beter het is, omdat ik geloof dat hoe meer je je eigen grenzen duwt en hoe meer je er van leert. In complexe opdrachten wordt mij meer geïnteresseerd in hoe ik ze kan oplossen.

Wat verkies je?
– werken in een groot kantoorgebouw in een groot team
– werken aan een kleine opdracht, bijvoorbeeld een luxe appartement, in een klein team

Kan allebei interessant zijn. Natuurlijk, in een klein team en in een klein project zou je meer stem krijgen voor je ideeën en waarschijnlijk meer betrokken zijn bij het ontwerp van het project zelf en je krijgt ook meer verantwoordelijkheid die erg leuk is denk ik. Maar het werken aan een groot project leert veel, aangezien u andere taken leert dan het ontwerpen en u zal veel meer details meestal ontmoeten dan in een klein project, zodat het technisch verrijkt wordt.

Bij het afronden van een project ben ik
blij met het eindresultaat en ik kijk niet terug
– vaak bezighouden met gedachten over hoe ik het project nog verder kon verbeteren

Ik denk dat een project nooit echt is afgerond, het kan altijd beter zijn en het belangrijkste is de zelfevaluatie daarna, waaruit je de dingen voor de volgende projecten leert verbeteren.

In 10 jaar
– Ik heb mijn eigen bouwkundig kantoor
– Ik ben nog steeds in GROUP A

Kan beide zijn, ik zou graag een carrière willen maken bij GROUP A, ik ben zeer gemotiveerd en ik wil graag meer verantwoordelijkheden in de toekomst hebben en een langdurig onderdeel van deze grote ontwerpfamilie zijn, met de mogelijkheid om te ontwikkelen binnen het bedrijf. Hier ben ik zeker van voor de komende 10 jaar. Maar wie weet, misschien wil ik in 10 jaar mijn eigen bedrijf starten, maar ik weet niet hoe mijn ambities in tien jaar van nu af zullen ontwikkelen, afhankelijk van de situatie.

In de weekenden gaat het om
werk, nieuwe projecten en ontwerpen
– vrienden, familie en ontspanning

Ik probeer het tijdens de weekenden los te koppelen, zodat ik de komende week fris kan beginnen, met nieuwe ideeën. Maar het is natuurlijk soms makkelijker gezegd dan gedaan, omdat een project ook een verantwoordelijkheid is en ik denk er soms over in het weekend. Ik hou van lekker eten in de weekenden wat ik graag met familie en vrienden wil delen: Sommige Tunesische gerechten, met veel smaak en kleur, om wat zon in de week te brengen!

Terug naar het overzicht