Carbon Stories: Klimaatpositieve Stedenbouw nu online

Hoe krijgen we de transitie naar een klimaatpositieve gebouwde omgeving voor elkaar op het niveau van stedenbouw? Donderdag 22 juni gingen we hierover in gesprek in het debat Carbon Stories: Klimaatpositieve Stedenbouw. Kon je er niet bij zijn? Bekijk het debat hier online terug.

Co-curator Martin Sobota van CITYFÖRSTER is initiatiefnemer van een onderzoeksgroep met betrekking tot dit onderwerp en opent de avond met een oproep. Jurriaan Van Stigt van LEVS architecten zal spreken over een onderzoek naar de CO2 footprint voor City of Amsterdam. Wouter Streefkerk licht de rol van CO2 budgetten toe in stedelijke ontwikkeling namens de Gemeente Rotterdam – Stadsontwikkeling. David van Keulen spreekt over de rol van CO2 in de mobiliteitsmodellen van Gemeente Den Haag en Tobias Tonch van Synchroon licht de rol van ontwikkelaars toe in het aanbieden van klimaatpositieve stedelijkheid.

Beeldverslag

Carbon Stories is een initiatief van de denktank Carbonlab van GROUP A, de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam en het Keilecollectief.

Terug naar het overzicht