Gortercomplex de lucht in…

Werkzaamheden voor het Gortercomplex – in totaal 213 appartementen – zijn op volle snelheid.

Het was een relatieve zachte winter, dus de woontorens gaan al flink de lucht in. Voor appartementengebouw Plot2, nadert het hoogste punt, op dit moment zijn 11 verdiepingen klaar, dus nog 1 te gaan. Voor het 2e appartementengebouw Plot3, is de aannemer bezig met de stort van de 6e verdieping, deze toren moet nog wat groeien. Plot 2 wordt al flink dichtgehangen met de HSB elementen, en het spel met de wisselende aluminium kozijnen wordt al duidelijk zichtbaar. Het wachten is nu nog op de lichte gevelbeplating en de nagestelde balkons.

De werkzaamheden in het monument, liggen ook goed op schema. De 54 appartementen, beginnen al goed vorm te krijgen. De aannemer is volop bezig met het aanbrengen van het inbouwpakket. De nieuwe geïsoleerde achterzetramen, zijn op bijna alle verdiepingen achter de originele stalen kozijnen geplaatst. Op 2 positites zijn de loggia’s in het bestaande dakvlak uitgespaard en wordt duidelijk zichtbaar, hoe deze buitenruimten op de Zuidgevel in het dakvlak worden opgenomen.

Plot 5, de ondergrondse parkeergarage in de oksel van de oudbouw, is nu duidelijk zichtbaar.
De twee entrees, zijn het enige wat nu boven het maaiveld uitsteekt. Het dek van de parkeergarage wordt nu nog door de aannemer als opslag terrein gebruikt.

Terug naar het overzicht