Groene oase in Central Park opgeleverd

De subtropische planten staan met de voeten in de aarde en vormen op 45 meter hoogte het kloppende groene hart van Central Park Utrecht. Zij maken zich klaar voor het ontvangst van de gebruikers die in januari inhuizen. De gebruikers van het multitenant kantoorgebouw kunnen hier straks werken, ontspannen en bijeenkomen in een bijzonder ecosysteem.

De kantoortoren Central Park Utrecht, ontworpen door GROUP A, ontleent haar naam aan de subtropische tuin die het gebouw op 45 meter hoogte markeert. De twee verdiepingen hoge binnentuin van 400m2 wordt omgeven door een terugvallende glazen gevel die als een glooiend gordijn om de tuin heen beweegt. Het is de plek om in het groen en mét uitzicht over Utrecht te ontspannen, bij te praten of een event te bezoeken, met de wetenschap dat planten op de werkplek voor frisse lucht zorgen en bijdragen aan een positieve gemoedstoestand.

Central Park Utrecht is een ontwikkeling van Angelo Gordon en APF International en wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Westflank Noord (samenwerking van bouwbedrijven Wessels Zeist en Wessels Rijssen). Koninklijke Ginkel Groep is verantwoordelijk voor de uitvoering  van de binnentuin en MOSS Amsterdam tekende de groene inrichting.

Beeld: Jordi Huisman

Terug naar het overzicht