Herontwikkeling Ferro kantoor van start

Maandag 11 december hebben Dura Vermeer Bouw Heyma en Havenbedrijf Rotterdam een contract ondertekend voor de herontwikkeling van het Ferro kantoor op het voormalige Ferro-terrein in het Galileipark. Het wordt een verzamelgebouw dat met hergebruik van het bestaande casco, een grotendeels biobased gevel, energielabel A+++ én pv-panelen op het dak recht doet aan de duurzaamheidsambities van de beoogde vastgoedontwikkelingen in het gebied.

Dit eerste nieuwbouwproject wordt hét visitekaartje van M4H Rotterdam (Merwe-Vierhavens), dat samen met RDM Rotterdam op Heijplaat het Rotterdam Makers District vormt. Hier werken gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf gezamenlijk aan een geheel nieuw gebiedsconcept, waar straks wonen, onderwijs en innovatieve maakindustrie samengaan. Daar waar de gemeente focust op de ontwikkeling van woningbouw en stedelijke voorzieningen, focust het Havenbedrijf op het creëren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor de nieuwe generatie (maritieme) maakbedrijven binnen de thema’s energietransitie, mobiliteit en circulariteit.

Duurzame ambities
Het gebouw is een herbestemming van het voormalige Ferro kantoor uit 1969. Op het perceel van circa 1.800 m² wordt een verzamelgebouw gerealiseerd met circa 7.400 m² kantoorruimte en circa 700 m² bedrijfsruimte. Het zal plaats bieden aan ongeveer 300 werknemers. Het pand wordt gebouwd volgens de BENG normen (Bijna Energieneutrale Gebouwen), BREEAM-NL-outstanding en gasloos opgeleverd. En met een ‘all electric’ bouwplaats wordt ook tijdens de bouw de uitstoot geminimaliseerd.

Betrokken partners en experts
Voor het ontwerp van het Ferro kantoor is de samenwerking opgezocht met GROUP A. Een architectenbureau gevestigd in het nabij gelegen Keilepand. GROUP A heeft een grote betrokkenheid bij de gebiedsontwikkeling van M4H, heeft veel kennis in het verduurzamen van historische panden en speelt een actieve verbindende rol in het gebied.
Voor de realisatie van het ontwerp heeft Dura Vermeer Bouw Heyma een team met technische experts en specialisten samengesteld. Totaalinstallateur Dura Vermeer Techniek wordt tijdens de realisatie verantwoordelijk voor alle installaties. WVH Geveltechniek sluit aan voor het ontwerp en de bouw van de gevel.

Plek voor nieuwe generatie havenmakers
Voor bedrijven die op zoek zijn naar een open innovatiemilieu dichtbij onderwijs- en kennisinstellingen en goede (haven)faciliteiten is het nieuwe Ferro kantoor in het Galileipark een ideale omgeving. Hier werken bedrijven en onderwijsinstellingen met elkaar samen aan nieuwe technologieën op het gebied van energietransitie, mobiliteit en circulariteit. Innovatieve (productie)bedrijven met lef en doorzettingsvermogen vinden hier alle ruimte. De combinatie van stedelijke sfeer, goede (haven) faciliteiten en het metrostation Marconiplein op loopafstand maakt het de perfecte plek voor de nieuwe generatie havenmakers.

Terug naar het overzicht