Maak kennis met… #18 | Smara Mirza

In de serie ‘Maak kennis met…’ beantwoorden medewerkers van GROUP A een aantal vragen over hun werk. Deze keer is het Smara Mirza die ons vertelt over haar persoonlijke leven en professionele uitdagingen. Smara is bij GROUP A verantwoordelijk voor de financiën van het bureau. Ze heeft veel contact met opdrachtgevers en leveranciers, maar zit ook regelmatig om de tafel met de partners en collega’s om de voortgang en status van projecten te bespreken.

Voordat ik in de architectuur aan de slag ging
Heb ik op de financiële afdelingen van verschillende multinationals gewerkt.

Het is leuk om bij GROUP A te werken omdat
Omdat GROUP A als een tweede thuis voelt. Wat mijn werk interessant maakt, is dat er altijd meerdere projecten tegelijkertijd lopen en hierbij veel verschillende partijen betrokken zijn. Ieder van die projecten is uniek en kent zijn eigen financiële plaatje.

Werken met architecten vind ik
Erg leuk! Ik heb te maken met mensen die van hun passie hun werk hebben gemaakt. Dat merk ik aan de hele sfeer binnen het bedrijf. Het is gaaf om te zien wat we neer kunnen zetten als alle neuzen dezelfde kant op staan.

De kwaliteit waar ik het meest trots op ben is
Dat ik dingen gewoon durf te zeggen, te vragen, te doen. Ik ben erg precies in mijn werk en zoek alles tot in de puntjes uit, net zo lang tot het allemaal klopt. Ik probeer ook altijd te kijken hoe iets beter kan. Ik ben van de open aanpak.

Mijn grootste uitdaging is
Om alle verschillende GROUP A projecten te kunnen volgen, zowel financieel als inhoudelijk. Dit geldt voor lopende projecten, maar ook voor acquisities en tenders. Daarnaast werk ik ook aan het in gebruik nemen van de door onszelf ontwikkelde database.

Werken in het Keilepand is
Het is heel gezellig zo met het Keilecollectief. Gaaf ook om al die maquettes en materialen van de verschillende bureaus om je heen te hebben. Het Keilepand is een magisch gebouw met overal deuren waarachter gigantische ruimtes verborgen zijn!

Als ik wil ontspannen ga ik
Dan ga ik languit op de bank genieten van een leuke film, eropuit met mijn dochters of uit eten met mijn man.

Een gebouw van ons dat veel indruk op me heeft gemaakt
Het Crematorion op de begraafplaats Zorgvlied. De manier waarop het gebouw is vormgegeven om de overgang van het aardse naar het hemelse te symboliseren, dat vind ik prachtig. Ik kreeg er rillingen van toen ik het zag.

Terug naar het overzicht