Maak kennis met… #23 | Sven Schouten

In de serie ‘Maak kennis met…’ geven medewerkers van GROUP A antwoord op een aantal vragen over hun werk en privéleven. Deze keer is het de beurt aan Sven Schouten. Sven woont in Rotterdam en studeert daar aan de Academie van Bouwkunst. Hij combineert zijn studie sinds maart 2019 met zijn werk bij GROUP A. Hij werkt aan diverse projecten waaronder de recente tentoonstelling ‘PAST FUTURES OF M4H’, waar zijn passie voor onderzoek goed tot zijn recht komt.

Het mooiste van architectuur vind ik
Het ontwerpen van netwerken, het stoeien met complexiteit en het samen realiseren.

De grootste uitdaging van architectuur is voor mij
Weten wanneer het genoeg is. Ik kan mezelf makkelijk verliezen in een onderzoek en/of ontwerp; er is altijd weer een nieuwe invalshoek te bedenken. Gelukkig staan hier genoeg collega’s klaar om de knoop door te hakken.

Een plaats die veel indruk op me heeft gemaakt is
Bussana Vecchia in Italië; een spookstadje, verwoest door een aardbeving in 1886, dat in de jaren 60 weer is opgebouwd door een kunstenaarscollectief. Nu is het een mix van ruïnes en geïmproviseerde constructies, bewoond door hippies die non-stop in conflict zijn met de plaatselijke overheid en toeristische ondernemers.

Met deze architect zou ik graag eens een goed gesprek hebben
John Habraken. Hij is momenteel niet heel hip, maar z’n ideeën over participatie en de rol van de architect blijven me prikkelen.

De leukste software om mee te werken is
Illustrator, het voelt als een tweede taal om hierin te tekenen.

Als ik mag kiezen dan ga ik wonen in
Een zelfontworpen woning in een ruig pand, ergens in de Rotterdamse Haven.

Op mijn vrije zaterdag ga ik
Muziek verzamelen! Ik luister bijna alles – van Jazz tot Hiphop – maar geniet het meest van Braziliaanse muziek uit de jaren 60/70/80. Laat maar weten als je een goeie tip wilt!

Terug naar het overzicht