MELT with me! – ontwerpvoorstel Delftseplein

MELT Rotterdam is een gebouw én een bestemming die mensen met plezier bezoeken en waar ze graag verblijven. De hoogbouwtoren naast het Centraal Station is een verbindend gebouw dat ruimtelijk en programmatisch versmelt met de stad. Het is ons voorstel voor de tender die is uitgeschreven voor de herontwikkeling van het Delftseplein.

De projectnaam MELT is geïnspireerd op het liedje ‘Melt’ van zangeres Jones, wat vertelt over de veerkracht en adaptiviteit die ontstaat door met elkaar te versmelten. Dit zien wij als metafoor voor de moderne stad in een digitaal tijdperk waarin de wensen en eisen voor hoogwaardige en inspirerende ontmoetingsplaatsen en functiemix steeds belangrijker worden.

MELT vormt, met zijn 140 meter hoogte, de verbindende schakel in het Rotterdam Central District. De levendige plint heeft een Grand-media-café aan het plantanenplein. De daken van de onderbouw en middenbouw zijn publieke en semi-publieke buitenruimte. Het dakterras op 29 meter hoogte, onderdeel van het in MELT gevestigde hotel, is rijkelijk bezond met uitzicht over het levendige Kruisplein. Een plek om te eten en drinken, werken en ontmoeten. En een plek waar groen het hele jaar door bijdraagt aan een gezonde stadsecologie.

Het MELT-team heeft met veel plezier en enthousiasme aan de ontwikkeling van dit plan gewerkt. Wij, New Industry Development, GROUP A, IMD, Aardlab, Techniplan, DGMR, Besix, Skaal, Clearwater en Bureau Stadsnatuur wensen het Provast-team veel succes met de realisatie van hun winnende ontwerp!

Terug naar het overzicht