Opening Winkelcentrum Terwijde Leidsche Rijn

Vorige week woensdag, 5 november 2014, vond de opening van het winkelcentrum Terwijde plaats onder een paar honderd gasten.

Na het masterplan ‘WC Terwijde’ door BFAS architecten en stedelijke planners, zijn individuele stedelijke blokken gerealiseerd door architecten Dana Ponec, Office Winhov en GROUP A. Algemene architectonische principes voor het gebied omvatten een bouwplint die bestaat uit winkels met gemiddeld vier woonvloeren Hierboven, en een harmonieus palet van materialen en afwerkingen die door de architecten worden gebruikt.

Centraal gelegen in het gebied, heeft GROUP A een winkelpaviljoen gerealiseerd. Het ontwerp van dit paviljoen is geïnspireerd door de boerderijtypologie zoals vertegenwoordigd door de aangrenzende bestaande historische boerderij. Het is de bedoeling dat de historische boerderij op termijn een restaurantfunctie zal krijgen.

Het winkelcentrum heeft een totale oppervlakte van 12.000 m², bestaande uit 40 winkels: 3 supermarkten, speciale winkels, café en restaurants en faciliteiten. In de eerste fase zijn 285 appartementen gerealiseerd, ontwikkeld door MAB en Bouwfonds ASR.

Terug naar het overzicht