Central Park – straight building curvy edges

Op het eerste gezicht is de 90m hoge kantoortoren Central Park Utrecht recht en strak. Bij nadere beschouwing is het rijk aan sensuele gebogen vormen. Allereerst vallen de rondingen van de terugspringende plint op. Hier is een gebogen ruit van maar liefst 4,5m bij 2,7m en een bolling van 1,5m geplaatst! Knap staaltje vakmanschap van Blitta BV Gevelsystemen.

En wie zijn blik omhoog beweegt ziet een tweede onderbreking in het strakke ritme van de toren. Een insnoering op 45m markeert een groen en twee verdiepingen hoog tellend binnenpark. Compleet omgeven door glas met gebogen ramen en een golvend aluminium plafond. Het 400 m2 tellende park is het centrale hart waar men elkaar straks ontmoet. Dit ‘groene park’ zorgt voor een ongekende werkervaring en maakt het gebouw gezonder. Zo bouwen we samen met Utrecht aan een groene stad.

Central Park is een ontwikkeling van Angelo Gordon en APF International en wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Westflank Noord (samenwerking van bouwbedrijven Wessels Zeist en Wessels Rijssen). Koninklijke Ginkel Groep is verantwoordelijk voor de uitvoering  van de binnentuin en MOSS Amsterdam tekende de groene inrichting.

Terug naar het overzicht