Team BSL presenteert inzending World Expo Osaka

Met trots delen wij het ingezonden ontwerp voor de aanbesteding Nederlands Paviljoen World Expo Osaka van Team Building Sustainable Landscapes (BSL). Een paviljoen dat geïnspireerd op het thema ‘Common Ground – A Dutch Invitation to create healthy societies together’ zowel landschap als gebouw is. Dit bedoelen we letterlijk, het is niet een gebouw met een groen dak erop maar een houten draagconstructie met daarin cassettes als bouwstenen. Deze cassettes dragen grond, planten en bomen en bestaan uit de natuur die ze dragen. Denk hierbij aan zeewier, rivierklei, hennep en mycelium.

Zo brengen we het perspectief in beeld van biobased bouwen: Van concurrerende en uitputtende belangen om ruimte, water, grond, productiemiddelen naar convergerende belangen die het ecosysteem regenereren.

Het ontwerp is het resultaat van een inspirerende samenwerking in Team Building Sustainable Landscapes (BSL) met Alba Concepts, BEE (JP), Biobased Creations, Bioform (JP), Building Balance, Fiction Factory, Front Office (JP), Hurks, GROUP A | CARBONLABKarres en Brands, Company New HeroesWAM & VanDuren en Woodlife Core (JP).
Verder werkt BSL met biobased innovators als Dasha Tsapenko, Diana Scherer, Erik Hobijn, Erik Klarenbeek & Maartje Dros, Katerien ter Meulen & Erno Langeberg, Margreet van Uffelen & Huub Loze, Samira Boon, Stijn van Aardenne en Tjeerd Veenhoven.

Het plan is positief ontvangen door de jury maar helaas niet geselecteerd als winnaar voor de World Expo Osaka. Wij feliciteren Consortium A New Dawn met het winnende ontwerp.

Wij oriënteren ons op implementatie van deze principes direct in Nederland zelf, samen met de koplopers van de Nederlandse bouwsector. Blijf ons volgen voor updates!

Ben je benieuwd naar het ontwerp? Bekijk het project hier.

Video: Fullframe

Terug naar het overzicht